avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila

Buna seara!
Acum cca 8 luni am cumparat un PC .... dupa 1 luna am fost sunat de Politie ca ar fi fost furat . L-am dus la Politie si dupa 1 luna am fost chemat la proces ca parte civila (PC-ul l-am cumparat de la unul care il cumparase de la hoti... in fine eu fiind cam mana a 4-a ). La prima infatisare m-am prezentat am declarat ca mi-am recuperat paguba ... ceea ce s-a si intamplat si cca 3 luni pana la sf procesului nu mai m-am prezentat la proces .
Procesul s-a terminat ... am primit instiitarea ... pana si infractorii au primit pedeapsa cu suspendare ... in sf nu conteaza .
Dupa 4 luni primesc o noua citatie sa ma prezint la proces din nou ca "intimat parte civila " . Am inteles ca unul din cei 10 insi care eram prezenti ca parte civila ar fi facut recurs .
Sincer chiar nu am timp sa ma prezint la data noii citatii ... in plus nu inteleg de ce ... sa declar din nou ca nu am pretentii...
Ideea este, ce mi se poate intampla dc nu ma prezint?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 02:23, 4 Noiembrie 2009
nu vi se poate intampla nimic, insa ar fi mai bine sa mergeti la primul termen pentru a comunica instantei ca nu sunteti interesat in nici un fel de acest proces si ca nu mai aveti pretentii.
Termenul este pe data de 19.11 .La acea data nu sunt in localitate .... pot sa dau o declaratie mai devreme la Tribunal ?
Nu aveti posibilitatea a da declaratie mai devreme la tribunal,pentru ca dosarul in cauza are termen de judecata la data dispusa de catre instanta de judecata
Pentru a dovedi respect fata de instanta de judecata ,se impune a comunica acesteia prin inscris oficial ,imposibilitatea prezentarii dvs la termen.
In calitate de intimat,nu aveti obligatia a va prezenta
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
ynocentta, utilizator
Puteti sa nu va prezentati.
Nu sunteti martor.
Sunteti intimat.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Prezenta obligatorie stefania_24 stefania_24 Buna ziua. As avea o intrebare. Am fost citata la un proces de santaj, insa acesta are loc in alt judet. in citatie este mentionat faptul ca persoana citata nu ... (vezi toată discuția)
Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Citatie in instanta petrica.tataru petrica.tataru Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala. Aceasta ... (vezi toată discuția)