avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezenta obligatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezenta obligatorie

Buna ziua. As avea o intrebare. Am fost citata la un proces de santaj, insa acesta are loc in alt judet. in citatie este mentionat faptul ca persoana citata nu va mai fi citata la alte termene ulterioare, chiar daca nu se prezinta la unul din termene. intrebarea mea este daca nu ma voi prezenta ce se va intampla? pot trimite o scrisoare tribunalului respectiv prin care declar tot ce stiu in cazul respectiv fara sa fiu nevoita sa ma prezint personal?
Prezenta ca martor chiar este obligatorie... Va sugerez sa va prezentati ca altfel va citeaza cu mandat de aducere.. sa vina politia sa va ia de acasa sa va duca sa dat declaratie de martor nu cred ca v-ar conveni
Nu.Prezenta martorilor este obligatorie.In caz de neprezentare martorul poate fi amendat , mai mult, chiar adus cu mandat de aducere .
Exista si posibilitatea luarii marturiei prin comisie rogatorie, adica la locul unde va situati, daca aveti motive temeinice pentru care nu va puteti deplasa.
cum as putea cere luarea marturiei la locul unde ma aflu?
O comisie rogatorie se poate forma doar daca aveti motive foarte bine intemeiate pentru a nu merge la instanta.
daca sunteti imobilizata la pat sau prin natura profesiei nu va puteti deplasa in alta localitate...putin probabil sa fiti in astfel de situatie

Alte discuții în legătură

Citatie proces penal cefrim74 cefrim74 Am fost citata intr-un proces penal in calitate de martor, dar am un copil de 4 luni pe care il alaptez, iar procesul a fost stramutat din localitatea de ... (vezi toată discuția)
Despre martori cazandetuica cazandetuica Un sfat va rog, in instanta martorul nu se poate prezenta inctrucat lucreaza in alta localitate decat cea unde are loc infatisarea. Ce este de facut? oate ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor in dosar penal burdusel liviu burdusel liviu In 2003 am plecat in Italia cu o firma de transport international care reuseau sa te treaca granita chiar daca nu aveai cele 3 luni de stat in tara , asa cum ... (vezi toată discuția)