avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre martori

Un sfat va rog, in instanta martorul nu se poate prezenta inctrucat lucreaza in alta localitate decat cea unde are loc infatisarea. Ce este de facut? oate depune in instanta declaratie notariala?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:59, 21 Noiembrie 2009
Nu.
Sa vina in Instanta pentru depunerea marturiei, si puteti lua pt martor, o adeverinta , ca s-a prezentat in data x,la instanta y pt a depune marturie.
face cerere de invoire in baza citatiei la locul de munca.

la tribunal prezinta biletele de tren/autobuz, etc si cere plata zilei de serviciu ca si cheltuieli cu judecata
Se poate solicita audierea acestuia prin comisie rogatorie
Este important de stiut si cel de cauza este , civila sau penala?
In cauza civila , de obicei , nu se audiaza martorii prin comisie rogatorie, ci trebuie sa se prezinte in fata instantei si sa depuna marturia. Este in interesul partii sa se afle adevarul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de martor la in proces penal - decont sau neprezentare radue radue Buna ziua, Am primit o citatie in calitate de martor de fond pentru un proces penal privind \"Infractiuni pe drumurile publice\". Aceasta citatie vine in ... (vezi toată discuția)
Lipsa unui martor la un proces civil (plângere contravenţională) ionutinfo ionutinfo Buna seara, am o mica problema. Martorul la procesul pe care il infrunt, este plecat din tara, deci nu poate depune marturie, nu se poate prezenta la ... (vezi toată discuția)
Martor indisponibil la proces petentul petentul Buna ziua, Iata problema mea: Sunt din Timisoara iar la inceputul lunii iulie am al doilea termen la un proces de contestare a unui proces-verbal de ... (vezi toată discuția)