avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie in calitate de martor la in proces penal - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie in calitate de martor la in proces penal - decont sau neprezentare

Buna ziua,

Am primit o citatie in calitate de martor de fond pentru un proces penal privind "Infractiuni pe drumurile publice". Aceasta citatie vine in urma unui incident la care am fost martor si am dat o declaratie in sensul asta in urma cu aproximativ 3 ani.

Acum intrebarea mea ar fi: ce se intampla daca nu ma prezint? E in Brasov iar eu sunt situat in Bucuresti in acest moment.

Si alta intrebare ar fi: ce fel de documente trebuie sa pregatesc pentru decont de transport si ziua de lucru pierduta (concediu fara plata)? Un avocat in sala de judecata mi-a spus ca pot sa cer un astfel de decont (m-am prezentat deja in cauza asta la o infatisare care s-a amanat).

In cazul un care un asemenea decont pe transport (bilete tren) si ziua de munca (salariul pe ziua respectiva) este posibil, cand si cum pot sa recuperez acesti bani?

Va multumesc pentru rabdare si pentru ajutor :).
Radu.
Trebuie sa va prezentati pentru a depune marturie, Neprezentarea va poate costa o amenda si/sau aducerea cu mandat de catre politie.
Puteti solicita instantei o adeverinta pentru absenta la locul de munca. Urmariti solutia instantei pe site-ul ministrului justitiei.
De cate ori va prezentati depuneti la instanta cheltuielile de deplasare si, daca aveti cum , pierderile suferite prin absenta de la locul de munca. Solicitati instantei ca cel care va fi condamnat sa suporte aceste cheltuieli. Daca prin hotararea judecatoreasca le veti obtine il puteti executa silit pe condamnat (inculpat). Cheltuielile pot fi dovedite prin biletele de autobuz, microbuz, tren sau prin bonuri de benzina si prin adeverinte de la locul de munca cat va penalizeaza pentru absenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre martori cazandetuica cazandetuica Un sfat va rog, in instanta martorul nu se poate prezenta inctrucat lucreaza in alta localitate decat cea unde are loc infatisarea. Ce este de facut? oate ... (vezi toată discuția)
Deconectarea cheltuielilor pentru drum. danaa1 danaa1 Martorii chemati prin citatie la instanta, au dreptul de a li se deconta cheltuielile de drum. In cazul cand un martor se prezinta la instanta, care este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata! cata26 cata26 Buna ziua! Va-s ruga sa ma sfatuiti in ce consta cheltuieli de judecata!Am avut un litigiu de munca pe care le am cistigat!Mentionez ca mam deplasat la ... (vezi toată discuția)