avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata!

Buna ziua!
Va-s ruga sa ma sfatuiti in ce consta cheltuieli de judecata!Am avut un litigiu de munca pe care le am cistigat!Mentionez ca mam deplasat la Tribunalul din alt oras fata de unde locuiesc!Pe linga chitantele date de onorariu avocatului pot sa depun o adeverinta de la munca ca am cerut in zilele cind am absentat de la munca zile libere fara plata si sa mi le plateasca partea adversa?ca am lipsit de la munca din cauza lui si nu am luat bani?
Cel mai recent răspuns: cata26 , utilizator 13:41, 13 Martie 2009
Cheltuielile de judecata sint cele care au fost acordate de instanta, prin sentinta care s-a pronuntat ( de vreme ce spuneti ca ati cistigat, presupun ca litigiul s-a incheiat). Ca atare in cadrul solutionarii actiunii se solicita cheltuieli de judecata, care trebuie si dovedite, ulterior acestei etape nu putei solicita de la partea care a pierdut procesul alte sume.
Cereti atat plata onorariului de avocat , cereti sa vi se semneze adeverinta de la munca la innstanta de judecata ( judecatorul ) va va pune viza pe aceasta si sa vi se plateasca zilele libere ,iar daca aveti bilete de masina puteti sa le stampilati la soferul de microbuz si sa le depuneti in instanta.
Puteti solicita decontarea cheltuielilor facute cu deplasarea si plata zilei de munca.
De fiecare data mam prezentat cu avocatul la proces...mie sa nu zica ca nu eram obligat sa vin si sa refuze sa imi dea bani pt zilele lipsa de la munca ce le dovedesc cu adeverinta ca am lipsit atunci si nu am luat nici un ban de la firma pe zilele alea!
Inca ceva...pe contractul de prestari servicii cu avocatul ,pe linga onorariu de avocat mai scrie acolo si o suma in plus pt fiecare deplasare la Tribunal(in alt oras)!Eu depun chitante de onorariu si deplasare pt avocat...dar pot sa cer si pt deplasarea mea?Adica am venit cu masina personala(am bonuri de benzina) nu am venit cu avocatul odata(avocatul nu e din oras cu mine)!
Chiar daca ati fost asistata de avocat nu poate sa va refuze nimeni sa va prezentati in instanta, ca atare se pot solicita cu titlu de cheltuieli de judecata, pe linga onorariul si celalte cheltuieli ale avocatului si sumele pe care le pretindeti si le dovediti dvs, ca si cheltuieli personale, cu procesul.Asa cum am amentionat totul este ca suma pe care o pretindeti sa o si justificati cu inscrisuri ( bonuri benzina, cu data cind a avut loc procesul, adeverinta cu ziua/ziele de munca neplatite, ect)

Alte discuții în legătură

Pretentii - cheltuieli de judecata ni_leta ni_leta Buna ziua Revin cu o intrebare: actiune in pretentii - cheltuieli de judecata pe cale separata. In cheltuieli in afara de taxa de timbru, onorariu avocat, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rares2109 rares2109 Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate, recuperare cheltuieli de judecata mady2271 mady2271 Ieri am avut proces cu tatal fetitei mele pe tema tagada de paternitate. In urma testului ADN a reiesit ca este tatal biologic al fetitei iar avocata lui nu a ... (vezi toată discuția)