avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii - cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii - cheltuieli de judecata

Buna ziua
Revin cu o intrebare: actiune in pretentii - cheltuieli de judecata pe cale separata. In cheltuieli in afara de taxa de timbru, onorariu avocat, onorariu expert, intra si cheltuielile de benzina? Ma judec in alta localitate, deci, ma deplasez cu automobilul meu. Daca da, atunci intra si cheltuielile de benzina cand m-am deplasat pentru studiu dosar? (exista la dosar dovada ca am solicitat copii xerox).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 12:55, 23 Decembrie 2009
Le [puteti solicita in solutionarea cauzei prezente, atasand actele doveditoare, ele reprezentand cheltuielile de judecata pentru procesul aflat pe rol in care ati solicitat acordarea altor cheltuieli de judecata dintr-un alt proces.:)
Multumesc din suflet pentru raspuns. Este o actiune in pretentii prin care solicit cheltuieli de judecata efectuate in alt proces. In fapt, am castigat la fond si in apel ( a mai ramas ca partea adversa sa formuleze recurs)X-(.
Atat la fond cat si in apel am spus ca voi solicita cheltuielile de judecata pe cale separata. Avand in vedere ca cifra este cam mare, nu vreau sa astept si recursul asa ca ma gandesc sa deschid actiunea in momentul in care se redacteaza decizia apelului. As mai avea o intrebare: pot solicita si actualizarea cheltuielilor?
Multumesc din nou.
Actualizarea o puteti solicita, insa nu o veti obtine, inclusiv in faza de executare silita a acestor sume de bani. :(
Multumesc din nou. Oricum, ma voi multumi daca recuperez cel putin ceea ce am cheltuit.
O zi buna si sarbatori fericite va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez pentru recuperarea cheltuielilor de judecata ? socrate111 socrate111 in cazul in care motivarea Instantei de recurs in completarea dispozitivului deciziei Tribunalului privind acordarea cheltuielilor de judecata ,[cerute in ... (vezi toată discuția)
Avocat in apel, recurs ALINA345 ALINA345 Buna ziua, Am fost reprezentata de un avocat in proces civil fond, castigat , insa acelasi av solicita pentru apel ( introdus de paratul nemultumit) ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pe cale separata ni_leta ni_leta Buna seara. Am castigat un proces la fond si in apel. In ambele procese am spus ca voi solicita cheltuielile de judecata pe cale separata, ceea ce a si fost ... (vezi toată discuția)