avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata pe cale separata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata pe cale separata

Buna seara. Am castigat un proces la fond si in apel. In ambele procese am spus ca voi solicita cheltuielile de judecata pe cale separata, ceea ce a si fost consemnat in incheierea de sedinta. Avand in vedere faptul ca la fond s-a administrat proba cu expertiza dupa care am achitat si taxa de timbru as vrea sa stiu daca pot deschide actiune - pretentii - fara sa mai astept recursul (care in mod sigur va fi formulat de partea adversa). Cheltuielile de judecata in recurs le voi solicita in instanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 19:31, 16 Decembrie 2009
Buna ziua !
Cheltuielile de judecata se pot obtine si prin introducerea unei actiuni separate in pretentii.
Cu stima !
Multumesc pentru raspuns. Voiam sa stiu daca pot introduce acum actiunea, sau trebuie sa astept si recursul - stiu sigur ca parata il va formula.
In termen de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti , puteti cere cheltuielile de judecata , pe cale separata.Prin neapelare, aceasta ramane definitiva.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspunsuri. O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata eu_craciun eu_craciun buna ziua, intr-un proces castigat, din eroare nu am cerut cheltuieli de judecata reprezentand taxa judiciara de timbru, suma era destul de mare, partea ... (vezi toată discuția)
Pretentii - cheltuieli de judecata ni_leta ni_leta Buna ziua Revin cu o intrebare: actiune in pretentii - cheltuieli de judecata pe cale separata. In cheltuieli in afara de taxa de timbru, onorariu avocat, ... (vezi toată discuția)
Avocat in apel, recurs ALINA345 ALINA345 Buna ziua, Am fost reprezentata de un avocat in proces civil fond, castigat , insa acelasi av solicita pentru apel ( introdus de paratul nemultumit) ... (vezi toată discuția)