avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna ziua, intr-un proces castigat, din eroare nu am cerut cheltuieli de judecata reprezentand taxa judiciara de timbru, suma era destul de mare, partea adversa a declarat recurs la inalta curte, intrebarea era daca pot recupera aceste cheltuieli si daca da care este procedura?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 13:00, 22 Noiembrie 2011
puteti introduce o actiune separata prin care solicitati aceste cheltuieli
multumesc mult, ma puteti ajuta sa-mi spuneti cum ar trebui formulata sau unde gasesc un model?sa mentionez ca a fost eroarea mea sau alte motive?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
eu_craciun, utilizator
nu trebuie sa precizati care este motivul pentru care nu le-ati solicitat in timpul procesului. model de actiune in pretentii gasiti pe internet sigur

buna ziua, in actiunea in pretentii prin care solicit cheltuieli de judecata pe cine chem in judecata aceeasi parata?mentionez ca nu am solicitat in cererea de chemare in judecata cheltuieli, s-a judecat la curtea de apel si acuma parata a declarat recurs, trebuie sa astept si solutionarea recursului sau pot sa fac acum actiunea? unde depun actiunea?multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
eu_craciun, utilizator
1.chemati in judecata aceeasi parata
2.in recurs nu puteti solicita decat cheltuielile din faza recursului, daca de restul nu ati precizat la prima instanta nici macar in concluzii
3.actiunea se depune la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii - cheltuieli de judecata ni_leta ni_leta Buna ziua Revin cu o intrebare: actiune in pretentii - cheltuieli de judecata pe cale separata. In cheltuieli in afara de taxa de timbru, onorariu avocat, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)