Ieri am avut proces cu tatal fetitei mele pe tema tagada de paternitate. In urma testului ADN a reiesit ca este tatal biologic al fetitei iar avocata lui nu a mai inaintat cu audienta martorilor spunand ca nu mai are rost. Eu am cerut plata tuturor cheltuielilor de judecata, imi puteti spune ce cheltuieli se iau in calcul? cine va plati testul ADN?
Salut.
Se iau în calcul cheltuielile (dovedite ) privind taxele judiciare de timbru, onorariul expertului și al avocatului și alte cheltuieli avansate de partea ce a câștigat procesul și în legătură directă cu judecarea dosarului. Dacă instanța nu a stabilit în sarcina părților sau a uneia dintre părți costul testului ADN atunci îl va suporta cel ce a căzut în pretenții / a pierdul dosaru / i-a fost respinsă acțiune.
Am platit avocatului 12 mil lei onarariu plus de fiecare data cand a mers cu mine la proces cate 2 mil in total 20 mil doar avocat plus masina cate 2.3 mil de 4 ori plus 2 drumuri la Bucuresti pentru testul ADN, plus 4 zile de lucru de la serviciu. Toate insumate nu fac 1.000 lei cat i s-a dat lui sa imi plateasca.
Sedinte de judecata:
Data: 2015-09-22 Ora: 08:30
Complet: CMF2
Solutie: Respinge cererea Pronuntata in data de 2015-09-22
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea. Obligă reclamantul către parată la plata sumei de 1.000 lei cheltuieli de judecată, reprezentand onorariu apărător ales. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 22 septembrie 2015.
Tip solutie: Hotarare
Un singur lucru, APEL, referitor la cheltuielile de judecată, dar să țineți cont de următoarele:
- costul și implicit dovada achitării onorariului de avocat se face prin factură și chitanță ori dovezi privind viramentul într-un cont bancar. Tot la acest capitol trebuie să aveți în vedere că unele instanțe cenzurează cheltuielile ce reprezintă onorariul de avocat, atunci când este nepotrivit de mare în raport de natura, particularitățile și dificultatea cazului dedus judecății și nu în ultimul rând în raport de contribuția efectivă a avocatului. Nu spun că sunt de acord cu cele de mai sus, vă împărtășesc din experiență.
- dovada deplasării se face cu ordinul de deplasare avizat de instanța de judecată cu ocazia fiecărei deplasări la termenul de judecată, ori după caz la unitatea ce a efectuat testul ADN, în raport de dovada deplasării se pot solicita cheltuieli în legătură cu costul efectiv al deplasării.
- în legătură cu cele 4 zile nelucrate la serviciu, cred eu, că trebuie să dovediți că prin lipsa efectivă de la locul de muncă ați suferit o pierdere materială în sensul că pentru această perioadă nu veți primi salariu.
Acum, este indicat să analizați, dacă la dosarul cauzei au existat dovezi efective în legătură cu cheltuielile de judecată, onorariu, deplasări, zile de muncă pierdute, și abia în ipoteza în care ele există și au fost depuse de către dumneavoastră sau avocat puteți analiza oportunitatea declarării apelului împotriva sentinței respective.
Referitor la deplasarea mea la INML prima data el nu a venit iar eu am depus la dosar biletele de calatorie si o adeverinta de la iINML ca m-am prezentat cu fetita acolo si am asteptat in jur de 1ora sa vina si el iar la zilele de de lucru am fost nevoita sa imi iau 2 zile din concediu de odihna pentru a nu avea probleme la serviciu, iar restul de zile erau pentru a sta cu fetita si nu pentru a merge de la Mioveni la Craiova pentru procese ,ce pot face in acest caz?