Buna ziua,
Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii.
Incep prin a spune ca am un baietel de 3 ani jumatate conceput in perioada in care eram minora si pe care l-am nascut cu 3 luni inainte sa fac 18 ani.Am fost intr-o relatie de 3 ani cu tatal copilului,care la momentul conceptiei era si el minor.La nastere din mai multe motive el nu a acceptat sa recunoasca copilul.Momentan suntem amandoi studenti,eu fiind si angajata desi nu mai avem absolut nici o legatura.In tot acest timp el nu a venit sa isi vada copilul si nici nu a contribuit la cresterea lui,fapt pentru care doresc sa intentez in cel mai scurt timp un proces pentru stabilirea paternitatii.
As dori sa stiu mai multe detalii si anume : cat costa un test de paternitate si in ce conditii poate oferi el probe pentru analize in caz ca refuza de buna voie?,La sfarsitul procesului ,daca el pierde,va suporta toate cheltuielile de judecata si implicit si costul testului de paternitate?Voi primi si pensia alimentara pentru cei 4 ani in care nu i-a oferit nimic,si este posibil sa creez un cont bancar unde sa fie transferati acesti bani si pe care sa il poate accesa fiul meu dupa ce face 18 ani ?si nu in ultimul rand ..in ce conditii as putea sa ii cer si daune morale?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Daca dovediti ca aveti venituri scazute puteti sa beneficiati de ajutor public judiciar, sa achite statul expertiza cu testul ADN.
Este undeva la 2000 si ceva de lei.
Costurile la final vor fi suporate de el.
Pensia alimentara se va plati de la data introducerii actiunii.
Puteti sa cereti si daune morale.
Testul de paternitate costa 2700 Ron, daune morale nu cred ca veti obtine, sunt greu de demonstrat. Trebuie sa depuneti cat mai curand actiunea pentru pensia de intretinere pentru ca ea nu se acorda retroactiv decat de la data depunerii cererii la Judecatorie. Daca testul va dovedi ca el este tatal, va plati toate cheltuielile de judecata si cele cu testul de paternitate.
In ultima perioada, instantele au fost favorabile acordarii de daune morale.
Intr-adevar trebuie probate suferintele la care ati fost supusa cu martori si o aparare facuta bine in cauza.
Eu sunt mai mult decat sigura ca acel test de paternitate va fi favorabil pentru mine,pana si el stie chestia asta,dar nu a vrut sa recunoasca pana acum.Ma astept ca in momentul in care va vedea ca il chem in instanta sa recunoasca faptul ca el este tatal copilului si asta pt ca va fi constient ca daca nu o va face,tot pe cheltuiala lui va fi intr-un final.Ce vroiam sa mai adaug,ce cuprind mai exact aceste cheltuieli de judecata?
Onorariile avocatului d-voaostra, costul testului de paternitate, costuri cu deplasarea la INML Mina Minovici, costuri cu mesele servite in ziua respectiva, daca aveti chitante sa dovediti.
Puteti incerca si ceva daune morale, vb cu avocatul sa va indice o suma rezonabila pe care sa o puteti motiva pertinent.