Buna ziua. Am 22 de ani, si am fost crescut si educat de mama si de bunici. Tatal meu biologic nu a fost casatorit cu mama, iar dupa ce m-a conceput, a plecat. Mentionez ca este un influent om de politica, dar si de afaceri. Nu a contribuit deloc la cresterea si educatia mea, in cele din urma cunoscandu-l prin prisma internetului, ulterior intalnindu-ne si in realitate, prima data la varsta de 18 ani. Din punct de vedere financiar, m-a ajutat foarte putin, doar cand "avea chef", in prezent facandu-se ca ploua de parca nici n-as exista. Cum as putea cere testul de paternitate, in contextul in care el nu doreste sa facem nimic legal, si cum as putea sa-mi cer drepturile? Multumesc anticipat.
Puteti sa oromovati o actiune in instanta si in cadrul procesului se face testul ADN.
Daca urmati cursurile unei facultati, puteti solicita si pensie alimentara. Dar in ceea ce priveste "drepturile"...cam atat.
Trebuie să formulati acțiune pentru stabilirea paternitatii urmând să solicitați si pensie de întreținere in cuantum de 25% din veniturile tatalui( daca sunteti singurul copil). Evident, o sa fiti si moștenitorul tatălui dvs, având dreptul la bunurile acestuia când nu va mai fi in viata. Costurile procesului se discuta in privat cu avocatul( accesand datele de contact),nu avem voie să negociem pe forum.In orice caz, tatăl dvs o sa fie obligat să vă restituie cheltuielile de judecata.
Daca e om politic s-ar putea sa va recunoasca imediat ce il va contacta avocatul dvs.Ar fi mai repede si mai ieftin. Daca nu, mergeti inainte cu procesul. Daca nu va permiteti avocat incercati sa faceti cerere la Baroul din orasul dvs si sa cereti avocat din oficiu. (nu e obligatoriu sa vi se aprobe cererea, dar merita sa incercati).
Multumesc pt raspunsuri, nu sunt singurul copil, mai are 3, desi este om politic si ocupa si alte functii foarte mari, in afara de politica, nu doreste sa ma recunoasca intrucat sustine ca il voi denigra.