avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl biologic nu mă recunoaște. Cum aș putea cere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl biologic nu mă recunoaște. Cum aș putea cere testul de paternitate și cum îmi pot obține drepturile?

Buna ziua. Am 22 de ani, si am fost crescut si educat de mama si de bunici. Tatal meu biologic nu a fost casatorit cu mama, iar dupa ce m-a conceput, a plecat. Mentionez ca este un influent om de politica, dar si de afaceri. Nu a contribuit deloc la cresterea si educatia mea, in cele din urma cunoscandu-l prin prisma internetului, ulterior intalnindu-ne si in realitate, prima data la varsta de 18 ani. Din punct de vedere financiar, m-a ajutat foarte putin, doar cand "avea chef", in prezent facandu-se ca ploua de parca nici n-as exista. Cum as putea cere testul de paternitate, in contextul in care el nu doreste sa facem nimic legal, si cum as putea sa-mi cer drepturile? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:26, 18 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabilire paternitatii depinde doar de vointa dvs, daca vreti sa promovați sau nu acțiunea, nu de tatăl dvs. Restul aspectelor: moralitate, etica, respect reciproc parinte-copil, nu pot fi dezbătute pe forum cu persoane străine ci doar cu avocatul care doriți să vă sprijine în acest demers, sau cu un psiholog.
Formulați o acțiune fondată pe art 408, alin 3 Cod Procedură Civilă.
Onorariul avocatului îl negociați cu acesta iar testul ADN costă 2.000 lei!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In probatiune, solicitati proba cu inscrisuri si expertiza medico-legala.( cea serologica este mai putin costisitoare, in jur de 840 lei, se efectueaza la INSTITUTUL"MINA MINOVICI"- DIN BUCURESTI .

([ link extern ] ).

Expertiza poate fi efectuata si la SERVICIUL DE MEDICINA LEGALA din judetul unde domiciliati , daca instanta este cu acord cu aceasta varianta.

Precizati si proba testimoniala, cu 2 martori, daca instanta aprecieaza acest mijloc de proba ca fiind util, pertinent si concludent pentru solutionarea cauzei.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate denisamoraru denisamoraru O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate tata fiica Ghipsa Ghipsa Tatăl cere un test de paternitate cat costa cel mai ieftin va rugam sa ne ziceți și unde se face este ai la domociliu (vezi toată discuția)