avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa judiciara timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa judiciara timbru

Buna ziua! As dori sa aflu cum as putea sa intentez proces statului roman fara sa platesc taxa de timbru care este de aprox. 5600 lei ? Eu nu am cum sa fac rost de atatia bani pe perioada asta de criza ca d-abia subzist.
In fond este vorba despre o actiune de chemare in judecata acum 25 ani pt. stabilire paternitate si am pierdut actiunea (e vorba de anul 1986), Instanta hotarand ca sunt tatal copilului si obligandu-ma la plata unei pensii alimentare de 400 lei.Anul trecut in 2009 am gasit copilul care avea 25 ani si i-am cerut sa facem testul ADN la Mina Minovici care l-am platit cu 2700 lei Rezultatul testului a venit dupa 1 luna si a spus ca ma exclude de la paternitate 100%.Am facut cerere de revizuire si Instanta mi-a dat castig de cauza in sensul ca a schimbat in tot si a si anulat deciziile anterioare de acum 24 ani. Dar acum eu vreau sa-mi recuprez si banii pe care i-am platit 18 ani pensie alimentara dar de la Stat, pt. ca Justitia a concluzionat ca sunt tatal copilului, fara sa aiba probe clare(de altfel in expertiza complexa care se facea atunci pe baza amprentelor de la maini si picioare au coincis circa 10%).Justitia romana a concluzionat eronat, a avut in concluzionare cuvantul ei contra cuvantului meu, fara sa ia macar in seama rezultatele testelor ampretare.
In concluzie, dupa ce am platit degeaba 18 ani pensie alimentara eu tot trebuie sa platesc si acum in continuare pt. o fapta ce nu am comis-o? Exista vreun articol care sa ma exonereze de la plata timbrului? Eu inteleg ca mi-o pot recupera la sfarsitul procesului dar de unde sa iau banii astia cand e criza si nici o Banca nu-mi acorda acesti bani.Si o ultima intrebare, pot sa cer si daune morale si cat se poate acorda pt. acest gen de eroare pentru ca eu am pierdut atunci 2 ani de facultate din cauza socului prin care am trecut si a umilintelor din parte unor cunostinte si din partea politiei(eram cercetat la venituri pentru ca pensia la un moment dat se calcula 25% din realizari) care ma amenintau ca imi face dosar penal si puscarie 2-3 ani.
Multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi atat.
Cu bine
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 15:37, 6 Septembrie 2010
in cazul dv. puteti solicita, odata cu depunerea cererii de chemare in judecata, scutirea de plata a taxelor de timbru sau diminuarea lor, motivat, prevalindu-va de prevederile OUG81/2008.
Va multumesc!
OUG 51/2008
atasati cererii dovada veniturilor dvs.
scuze, este 51 si nu 81. gi_jane2 are dreptate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret test paternitate georgeflorin97 georgeflorin97 as vrea sa stiu si eu cat costa un text de paternitate (adn) la istitutul de medicina legala mina minovici (vezi toată discuția)
Proces pentru stabilirea paternitatii loredanaop loredanaop Buna ziua, Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii. Incep prin a spune ca am un ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate / pensie alimentara MGeorgescu34 MGeorgescu34 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am divortat de fosta mea sotie in 2009. Avem impreuna un baiat de 5 ani si jumatate. Baietelul nostru a ramas in ... (vezi toată discuția)