avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tagada de paternitate, recuperare cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tagada de paternitate, recuperare cheltuieli de judecata

Ieri am avut proces cu tatal fetitei mele pe tema tagada de paternitate. In urma testului ADN a reiesit ca este tatal biologic al fetitei iar avocata lui nu a mai inaintat cu audienta martorilor spunand ca nu mai are rost. Eu am cerut plata tuturor cheltuielilor de judecata, imi puteti spune ce cheltuieli se iau in calcul? cine va plati testul ADN?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:39, 4 Octombrie 2015
am avut 4 infatisari pentru acest dosar si m-am deplasat de fiecare data insotita de avocata , am platit masina sa ne duca si sa ne aduca de la Craiova, si inca doua drumuri la Bucuresti INML. Daca avocata nu a depus totul la dosar mai pot face recurs la dosar in cele 30 de zile?
Imi mai pot recupera banii cheltuiti cu acest proces cu toate ca nu ma fac vinovata de nimic, cum?
Dacă nu aveți chitanțe prin care să dovediți plata onorariului, a transportului sau a altor cheltuieli nu veți obține aceste cheltuieli.
Intervenţie moderator

Vă rog să aveţi amabilitatea să nu mai dublaţi subiectele, aceasta este o acţiune interzisă de pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum. Am postat mai jos tot ceea ce s-a scris în topicul dublat pe care l-am şters.

Mulţumesc.

Gabriela Pintea

mady2271 a scris:
Mai pot face recurs la proces sa imi recuperez banii cheltuiti daca avocata mea nu a depus toate chitantele.? Ce pot face in acest caz? Eu am cheltuit 35 mil si mi s-a dat doar 10 mil pentru ca ea a depus doar o chitanta de 10 mil, ce mai pot face?

ConsuelaScarlat a răspuns:
daca procesul s-a terminat, puteti cerere cheltuielile de judecata pe cale separata.
Trebuie sa vedeti daca nu s-au pus toata chitantele sau instanta a cenzurat onorariul

gerberga a răspuns:
Solicitati chitanta pt toate sumele achitate si investiti instanta pe cale separata cu acordarea cheltuielilor, desi s-ar putea sa fie o problema daca deja instanta s-a apronuntat si a acordat sume cu acest titlu.

danpopescu2011 a răspuns:
Puteti solicita pe cale separata printr-o actiune in pretentii de la partea care a pierdut procesul toate sumele platite conform chitantelor.Aceasta actiune trebuie exercitata in termenul genreal de prescriptie 3 ani care, curge de la data hotararii definitive care, v-a dat castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca mady2271 mady2271 Pe 22 sept 2015 am avut ultima infatisare la proces, eu sunt din arges iar procesul a avut loc la Craiova. Cei de la judecatorie mi-au trimis pe 02.11.2015 o ... (vezi toată discuția)
Proces pentru stabilirea paternitatii loredanaop loredanaop Buna ziua, Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii. Incep prin a spune ca am un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! 1 in cat timp pot deschide proces pentru stabilirea ... Mihaela Abrudan Mihaela Abrudan Buna ziua! 1 In cat timp pot deschide proces pentru stabilirea paternitatii unui copil? 2 In cazul in care testul iese pozitiv si cel actionat in instanta e ... (vezi toată discuția)