Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea contravenţională formulata de petentul în contradictoriu cu intimatul şi, în consecinţă anulează procesul verbal nr.,,,,,,,,,.Fără cheltuieli de judecată.Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.Pronunţată în sedinţă publica azi.20.09.2011. Ce pot sa fac pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata respectiv bonurile de benzina (pentru ca am auzit ca acestea se deconteaza in cazul in care se castiga procesul)? Sau cum e mai bine sa procedez? 1.As putea formula la judecatoria din orasul unde domiciliez o plangere doar pentru cheltuielile de judecata? 2.Sa fac recurs pentru a le recupera insa recursul cred ca se judeca tot in acelasi loc unde a fost data decizia..... 3.Daca politia face recurs , pot cere si eu recurs ca sa recuperez cheltuielile de judecata?
Daca nu ati cerut pana acum recuperarea cheltuielilor de judecata nu cred ca le veti mai obtine acum. Iar la cheltuieli de judecata nu vi se accepta c/v bonurilor de benzina ci cheltuieli stricte cu avocati, expertize, verificari si alte asemenea.
Am urmatoarea problema, o sa relatez f pe scurt faptele: in luna ianuarie a acestui an, l-a oprit pe sotul meu politia pentru a-i verifica itp-ul masinii (mentionez ca era cu masina de servici).Masina avea itp-ul facut si era valabil inca un an, dar nu aparea in baza de date a politiei, adica cei de la RAR au omis sa introduca itp-ul in baza de date.I s-a intocmit proces verbal de amenda, urmand ca el sa mearga in instanta.A fost si la cei de la RAR si au recunoscut ca a fost o greseala.A facut la judecatoria sect 1 plangerea contraventionala specificand ca aceasta sa se judece in lipsa celui in cauza.Pe data de 23.11.2011 i s-a dat urmatoarea solutie:
Solutie: 1. Admite excepţia nulităţii plângerii, pentru lipsa semnăturii. 2. Anulează plângerea contravenţională formulată împotriva procesului-verbal seria BB nr. 87194/27.01.2011 de către petentu...................... în contradictoriu cu intimata D.G.P.M.B.-BRIGADA DE POLITIE RUTIERA, pentru lipsa semnăturii. 3. Fără cale de atac. 4. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23.11.2011. ''
Va rog daca a-ti putea sa-mi spuneti ce inseamna acest lucru pt ca noi nu intelegem solutia data de tribunal din punct de vedere juridic.I-a fost respinsa plangerea si tr sa plateasca amenda?Ar fii o aberatie, nu este vina lui ca altii nu si-au facut treaba si nu au introdus in baza de date itp-ul, dar in tara asta te astepti la orice.Va rog daca puteti sa-mi explicati mai pe inteles aceasta solutie si ce tr facut in continuare?
Multumesc f frumos.
Plangerea contraventionala formulata a fost anulata ca urmare a admiterii exceptiei nulitatii acesteia, cauza admiterii acestei exceptii fiind lipsa semnaturii sotului dvs. pe plangerea formulata.
Lipsa semnaturii ar fi putut fi complinita in situatia in care petentul ( sotul dvs.) s-ar fi prezentat la primul termen de judecata, insa din pacate in plangere acesta a solicitat judecata in lipsa.
Prin urmare conform art 137 c.proc.civ.instanta este obligata sa se pronunte mai intai asupra exceptiilor care fac de prisos cercetarea pe fond a cauzei.
Practic instanta nu mai putea analiza in aceasta situatia daca procesul -verbal era sau nu legal si temeinic intocmit.
Sentinta este definitiva si irevocabila.