Buna ziua
Am contestat un proces verbal de contraventie.
Solutia pe fond a fost urmatoarea:Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul S... în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului C. Modifică în parte procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria DPLC nr. /.2012 în sensul că înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 140 lei cu sancţiunea avertismentului. Obligă pe petent la plata către intimat a sumei de 185 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.03.2013
Cum vi se pare? Daca fac recurs pot sa scap de plata cheltuielilor de judecata?
Practic nu am castigat nimic, bai mai mult trebuie sa platesc 185 lei in loc de 140.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult
Pagina 1
Depinde ce hotareste instanta de recurs.
Daca mentine hotararea, platiti. Daca admite plangerea asa cum ati cerut, nu trebuie sa platiti.
O idee ar fi sa intrati pe site-ul Just.ro al tribunalului de care apartineti si studiati ce solutii a dat instanta de recurs in problema contraventiilor. daca constatati ca admite in majoritate recursurile, aveti o sansa. Daca le respinge, pacat sa va obositi, desi exceptia intareste regula.
Intradevar asa este, formulati recurs solicitati casarea sentintei si pe fond admiterea plangerii in integralitatea ei si eventual obligarea intimatei la cheltuieli daca au existat
Practic in urma acestui proces situatia mea a devanit mai grea. In loc sa platesc 140 lei trebuie sa platesc 180 lei cheltuieli de judecata. Desi actiunea a fost admisa in parter sunt obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Se face o diferenta intre cheltuielile solicitate de dvs si cheltuielile cerute de partea adversa.
Posibil ca Primaria sa fi solicitat 500 lei cheltuieli de judecata si instanta i-a admis doar 185, fiindca dvs. ati cerut anularea, ei au cerut mentinerea, mustrarea e la mijloc.