avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces castigat cu Brigada Rutiera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces castigat cu Brigada Rutiera

Buna seara

Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi s-au dat 3 puncte de penalizare si am platit 500 lei pentru ridicarea masinii. Dupa spusele lor am parcat masina la mai putin de 25m de trecerea de pietoni. In realitate fiind vorba de 36m . Am depus o plangere contraventionala iar in cele din urma, am castigat procesul. Sentinta spune asa:

Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contravenţie seria CC nr.2622269/13.02.2009, emis de intimată. Exonerează petentul de executarea amenzii contravenţionale şi a sancţiunii complementare aplicate prin procesul verbal de contravenţie seria CC nr.2622269/13.02.2009, emis de intimată. Dispune restituirea către petent a amenzii contravenţionale achitate prin chitanţa seria PCA nr.1158130/13.02.2009, în cuantum de 120 lei. Admite cererea privind obligarea paratei la daune materiale. Obliga parata la plata sumei de 500 lei catre reclamant cu titlu de daune materiale. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Nu s-a depus niciun recurs. Cel putin in varianta online nu apare nimic.

Intrebarea mea este: Ce sa fac mai departe. Cum imi recuperez banii odata ce sentinta a fost data in favoarea mea. Din acest punct chiar nu stiu ce sa mai fac... orice indrumare este binevenita.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:00, 12 Iulie 2009
antidote a scris:

Buna seara

Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi s-au dat 3 puncte de penalizare si am platit 500 lei pentru ridicarea masinii. Dupa spusele lor am parcat masina la mai putin de 25m de trecerea de pietoni. In realitate fiind vorba de 36m . Am depus o plangere contraventionala iar in cele din urma, am castigat procesul. Sentinta spune asa:

Admite plângerea. Anulează procesul verbal de contravenţie seria CC nr.2622269/13.02.2009, emis de intimată. Exonerează petentul de executarea amenzii contravenţionale şi a sancţiunii complementare aplicate prin procesul verbal de contravenţie seria CC nr.2622269/13.02.2009, emis de intimată. Dispune restituirea către petent a amenzii contravenţionale achitate prin chitanţa seria PCA nr.1158130/13.02.2009, în cuantum de 120 lei. Admite cererea privind obligarea paratei la daune materiale. Obliga parata la plata sumei de 500 lei catre reclamant cu titlu de daune materiale. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Nu s-a depus niciun recurs. Cel putin in varianta online nu apare nimic.

Intrebarea mea este: Ce sa fac mai departe. Cum imi recuperez banii odata ce sentinta a fost data in favoarea mea. Din acest punct chiar nu stiu ce sa mai fac... orice indrumare este binevenita.

Va multumesc

Daca hotararea a ramas cu adevarat definitiva verificati la Arhiva Judecatoriei Sectorului 6 si apoi legalizati-o cu mentiunea ramanerii definitive.
Cu aceasta hotarare faceti demersurile necesare la Brigada de Politie Rutiera(unde va fi depusa o copie,cu cerere,probabil)pentru a vi se anula sanctiunea aplicata si apoi rezolvati problema amenzii,depunand la Circumscriptia Financiara de domiciliu, cu cerere copie de pe aceiasi hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui sa ma adresez? antidote antidote Buna seara Am fost sanctionat contraventional cu suma de 120 lei pentru o presupusa parcare ilegala. In urma contraventiei s-a dispus de catre agentul ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie anulare proces verbal contraventie brigada rutiera kartush1977 kartush1977 Salut pe toti mebrii forumului si pe aceasta cale adresez cateva intrebari legate de urmatoarea problema: in urma cu un an si ceva am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca LaurVLM LaurVLM Buna ziua, In urma unui proces deschis impotriva DGPMB-BRIGADA RUTIERA-SERVICIUL SUPRAVEGHERE RUTIERA, am primit urmatoarea solutie : \"Tip solutie: Admite ... (vezi toată discuția)