avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare decizie anulare proces verbal contraventie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare decizie anulare proces verbal contraventie Brigada Rutiera

Salut pe toti mebrii forumului si pe aceasta cale adresez cateva intrebari legate de urmatoarea problema: in urma cu un an si ceva am fost implicat intr-un accident auto si din cauza incompetentei domnilor politisti de la constatari accidente usoare sector 4 am ajuns sa fiu vinovat din nevinovat. In fine am actionat in judeacata Brigada Rutiera pentru anularea procesului verbal si mi-a fost admisa cererea (lucru normal daca se luau considerare pozele de la locul accidentului si daunele masinilor) mai exact citez "Solutia pe scurt: Admite plângerea contravenţională formulată de către petentul ............ în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALÃ DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREªTI - BRIGADA RUTIERÃ. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria CP nr. 2796254/17.12.2012 întocmit de către intimată. Exonerează petentul de plata amenzii contraventionale în cuantum de ........ lei aplicate prin acest proces-verbal şi înlătură celelalte consecinţe ale acestuia. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din data de 17.02.2014. Acum am inteles ca trebuie comunicata aceasta decizie Brigazii Rutiere si apoi ei pot face recurs daca vor. Cat dureaza aceasta comunicare, pentru ca in aproape o luna nimic nu s-a miscat. Nu exista un termen in care decizia sa fie cominicata?. Intreb deoarece vreau sa dau in judecata pe cel care s-a facut vinovat de accident pentru recuperarea sumei reparatiei masinii mele, dar imi trebuie decizia definitiva.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
kartush1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:20, 2 Iunie 2014
Buna seara,

Conform art 426 Cod de procedura civila Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare iar conform art 427 Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.

Practic dureaza mai mult de 30 de zile redactarea si comunicarea mai dureaza vreo doua saptamani. Sunati la arhiva si interesati-va daca a fost redactata sau nu hotararea si, daca nu a fost redactata, faceti cerere de urgentare a redactarii.

Succes,

Dana Fatol
Puteti adresa solicitare oficiala presedintelui de instanta cu rugamintea de urgentare redactare si comunicare hotarare
Ulterior pentru scurtarea procedurii luati legatura cu grefiera si dupa redactare si semnare hotarare ridicati personal hotararea
Succes !
revin cu noi detalii in problema mea: s-a depus o cerere de urgentare in martie de catre avocatul casei de avocatura care m-a reprezentat, dar nici pana la aceasta data nu am primit comunicarea. Problema mai este si urmatoarea, cand am semnat contractul de reprezentare cu casa de avocatura am vrut un anume avocat din echipa lor (mi-a fost recomandat de o ruda), iar la putin timp dupa decizia favorabila acesta a parasit echipa casei de avocatura, iar cei de aici mi-au repartizat un alt avocat (asta am aflat la acum vro 2 saptamani). Mie mi se pare ca acesta nu prea isi face treaba pentru ca au trecut 3 luni de la decizie si aceasta nu este comunicata, dar nici nimeni nu s-a mai interesat de ce se mai intampla. Este normal cand se schimbe avocatul care se ocupa de dosarul meu sa nu fiu instiintat?....acum as vrea personal sa ma duc sa mai depun o cerere de urgentare a comunicarii deciziei. Pot face asta si daca da cum se face?
Puteți să formulați și să depuneți și dvs. o cerere de urgentare a redactării hotărârii. Accesați link-ul de mai jos, răspunsurile date acolo vă ajută și pe dvs.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de urgentare a redactarii unei hotarari kartush1977 kartush1977 Salut toti membrii forumului si pe aceasta cale va cer ajutorul in urmatoarea problema: in urma unui accident auto in care am fost scos vinovat datorita ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? ContSters98245 ContSters98245 In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)