avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce inseamna intervenient?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce inseamna intervenient?

In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa asigurare si a refuzat sa semneze procesul verbal.

De curand am primit o citate prin care sa ma prezint in instanta in calitate de INTERVENIENT.

Ce inseamna calitatea de intervenient si in ce consta ea?

V- redau mai jos ce scrie pe citatie.

CITATIE

EU, din Bucuresti, sector x, adresa....., este chemat in aceast instanta, camera xxx - mf, in ziua de xx.xx.2010, ora xx:xx, în calitate de INTERVENIENT, în proces cu BRIGADA DE POLITIE RUTIERA in calitate de intimat pentru Fond - plangere contraventionala.
În caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre de catre una dintre parti.

Cu copie dupa plangerea (facuta de cel care a fost gasit vinovat de accident.)

PARAFA ȘEFULUI INSTANȚEI

PS: Mentionez ca am primit atasat plangerea .
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ContSters98245, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:20, 29 Ianuarie 2010
intervenientul este acea persoana care are un interes legitim in desfasurarea unui litigiu. acesta, conform normelor de procedura, poate avea un interes propiuin acea cauza, sau poate interveni in interesul uneia din partile din litigiu, reclamant sau pirit.
exact, inseamna ca dvs de acum veti fi si dvs parte in proces. trebuie intai sa studiati dosarul, sa vedeti cum se pune problema ca sa vedem ce sfaturi va putem da.
Asta insemana ca in momentul in care voi merge la judecatorie va trebuii sa solicit copie dupa toate actele din dosar? Am nevoie de un avocat?

Ce se intampla daca petentul castiga procesul si procesul verbal este anulat? Imi poate cere daune morale, de judecata, etc?

Multumesc anticipat
Acum sunteti si dvs. parte in proces.
Hotararea care se va da va va fi opozabila.
Luati-va un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia a fost chemata ca intervenient morarescudinu morarescudinu buna ziua! pe data de 15 iulie sotia mea a fost implicata intr-un accident rutier, nefiind vinovata, avand si procesul verbal semnat de politie. respectiva ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de intervenient fortat intr-o cauza avand ca obiect plangere contraventionala (accident rutier) flory82 flory82 Am primit acasa o citatie in calitate de intervenient fortat in proces cu .....in calitate de petent pentru fond plangere contraventionala. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Un executor judecatoresc ma poate chema in instanta in calitate de petent pentru fond? gj58dmc gj58dmc Tocmai am primit o citatie in care eu,subsemnatul,sunt citat in instanta in calitate de INTIMAT intrun proces cu un anumit domn pe care nu l cunosc ,acesta ... (vezi toată discuția)