In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa asigurare si a refuzat sa semneze procesul verbal.
De curand am primit o citate prin care sa ma prezint in instanta in calitate de INTERVENIENT.
Ce inseamna calitatea de intervenient si in ce consta ea?
V- redau mai jos ce scrie pe citatie.
CITATIE
EU, din Bucuresti, sector x, adresa....., este chemat in aceast instanta, camera xxx - mf, in ziua de xx.xx.2010, ora xx:xx, în calitate de INTERVENIENT, în proces cu BRIGADA DE POLITIE RUTIERA in calitate de intimat pentru Fond - plangere contraventionala.
În caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre de catre una dintre parti.
Cu copie dupa plangerea (facuta de cel care a fost gasit vinovat de accident.)
intervenientul este acea persoana care are un interes legitim in desfasurarea unui litigiu. acesta, conform normelor de procedura, poate avea un interes propiuin acea cauza, sau poate interveni in interesul uneia din partile din litigiu, reclamant sau pirit.
exact, inseamna ca dvs de acum veti fi si dvs parte in proces. trebuie intai sa studiati dosarul, sa vedeti cum se pune problema ca sa vedem ce sfaturi va putem da.