Tocmai am primit o citatie in care eu,subsemnatul,sunt citat in instanta in calitate de INTIMAT intrun proces cu un anumit domn pe care nu l cunosc ,acesta fiind in calitate de petent pentru fond-plangere contraventionala.nu mi aduc aminte sa am niciun fel de problema cu nimeni cu exceptia unei sume minore de datorat la directia de taxe si impozite si a unui accident cu un domn al carui nume nu l retin ,acesta fiind vinovat si caruia i s a suspendat permisul de conducere.ar putea sa fie un executor sau un recuperator cel care ma cheama in instanta sau sa fie ceva legat de accidentul auto.?si la oricare din astea...ce inseamna in calitate de intimat...trebuie sa ma prezint,nu?
Cu certitudine este vorba despre acel domn cu care ati avut accidentul si caruia i s-a intocmit un proces verbal de contraventie pe care acum l-a contestat in instanta. Dvs. sunteti chemat ca parte care a avut de suferit in urma accidentului de care se face vinovat acel domn, desi corect ar fi sa fiti citat in calitate de intervenient fortat, iar nu de intimat. In nici un caz nu poate fi vorba despre un executor judecatoresc. Pentru a va convinge pe deplin puteti merge la arhiva instantei si sa solicitati dosarul la studiu. Veti putea sa va prezentati in instanta pentru a arata si dvs., eventual pe calea unei intimpinari scrise imprejurarile in care s-a produs accidentul. Daca ati suferi pagube de pe urma acestui accident sunteti interest pentru a putea recupera de la asigurator dauna.
Citare ca intervenient
ciancu
As dori sa ma lamuriti asupra unei probleme. Am primit o citatie prin care sunt citata intr-un proces civil in calitate de intervenient. Problema este ca nu am ... (vezi toată discuția)