avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modalitati de urgentare a redactarii unei hotarari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modalitati de urgentare a redactarii unei hotarari

Salut toti membrii forumului si pe aceasta cale va cer ajutorul in urmatoarea problema: in urma unui accident auto in care am fost scos vinovat datorita incompetentei agentului constatator, am contestat in instanta procesul verbal prin care eram amendat si imi era suspendat dreptul de a conduce. Instanta a hotarat in data de 17.02.2014 ca eu am fost cel care a avut dreptate si ca urmare a dispus anularea procesului verbal si a consecintelor acestuia. Acum incepe marea problema pentru ca nici pana in ziua de azi nu a fost redactata acea hotarare desi avocatul care ma reprezinta a depus cerere de urgentare, eu avand nevoie de decizia irevocabila pentru a ma indrepta impotriva celui vinovat de accident cu proces civil. Exista o alta procedura prin care sa se poata urgenta redactarea acelei hotarari avand in vedere ca in martie s-a depus cerere de urgentare?
Cel mai recent răspuns: kartush1977 , utilizator 16:25, 19 Iulie 2014
mai incercati cu o cerere in care sa ii avertizati ca au depasit termenul prevazut de lege. Cred ca puteti rezolva si cu un certificat de grefa care se obtine foarte repede.
Buna ziua,
In afara de transmiterea de cereri de urgentare a motivarii in care sa invocati atat prevederile din CPC cat si art. 6 din CEDO nu prea aveti.
Incercati sa folositi un certificat de grefa pentru deschiderea dosarului pentru recuperarea daunelor.
Problema este ca decizia nu este definitiva ea putand fi atacata de Politia Rutiera in 15 zile de la comunicarea ei. Deci pana nu se face comunicarea si nu trec cele 15 zile (oricum Politia nu va face recurs pentru ca dovezile din dosar sunt foarte clare) nu pot face nimic dasta vroiam sa aflu daca se poate face ceva pentru urgentare. Pe langa faptul ca vreau sa actionez in judecata pe cel vinovat de fapt de accident mai am de recuperat si cheltuielile de judecata si amenda, dar se pare ca statul taraganeaza de apropae jumatate de an redactarea unei hartii. Chiar nu mai exsita o modalitate de-i face sa imi redacteze nenorocita aia de foaie?
Buna ziua,
Va formula recurs intrucat este obligata de curtea de conturi.
kartush1977 a scris:

Chiar nu mai exsita o modalitate de-i face sa imi redacteze nenorocita aia de foaie?

Stimat forumist,

Din păcate, eu unul nu văd o asemenea modalitate - una reală, adică reală. Și noi întâmpinăm aceleași greutăți, iar un instrument cu adevărat eficient de urgentare nu l-am găsit.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Comunicare decizie anulare proces verbal contraventie brigada rutiera kartush1977 kartush1977 Salut pe toti mebrii forumului si pe aceasta cale adresez cateva intrebari legate de urmatoarea problema: in urma cu un an si ceva am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Intrebare cum obtin copie dupa o hotarare data de tribunal in recurs adicxu adicxu Buna ziua.In anul 2012 am avut un accident auto in care am fost implicat.Politia a intocmit un proces verbal contestat de cel vinovat si a avut castig de cauza ... (vezi toată discuția)
Decizie contestatie necomunicata,iesire din termen pt contestatie Irinel Irinel Irinel Irinel Am contestat un proces verbal acum 4 luni..intre timp a fost prima infatisare la care nu am ajuns...acum am aflat ca am pierdut acel proces...(DIN IANUARIE)dar ... (vezi toată discuția)