avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor?

am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de politie respectiva si am depus contestatie.La data la care a avut loc procesul nu mam putut prezenta pentru ca am fost la munca dar nici nu am solicitat sa se judece in lipsa,si drept urmare sa suspendat, datorita faptului ca nici una din parti nu sa prezentat in fata instantei.
"In temeiul art.242, alin.1, pct.2 C.pr.civ. suspenda judecarea actiunii avand ca obiect plangere contraventionala, formulata de petentul "eu",cu domiciliul..., impotriva procesului verbal..., in contradictoriu cu intimatul sectia "X" politie, pentru lipsa partilor legal citate.
Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii.

Cum trebuie sa procedez ca sa fac recurs?, pentru ca pot dovedi ca nu ma aflam in localitate la acea data si nu puteam fi amendat pentru o anumita fapta doar pe baza spuselor unei persoane.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:43, 15 Mai 2012
Va trebui sa formulati o cerere prin care sa solicitati repunerea cauzei pe rol si sa va prezentati la judecarea dosarului dumneavoastra. Nu este necesar sa formulati recurs impotriva incheierii prin care s-a suspendat dosarul din pricina dumneavoastra, mai ales ca nu ati solicitat judecata in lipsa si nici nu ati cerut amanarea cauzei pentru imposibilitate de prezentare. Instanta a procedat in mod corect si in acest caz nu se impune sa formulati recurs ci doar sa solicitati repunerea cauzei pe rol si continuarea judecatii.
unde se depune o astfel de cerere?la tribunal?
La aceasi instanta la care ati formulat plangerea contraventionala
eu am depus cererea de contestatie la sectia de politie de la care mi sa emis procesul verbal,si dumnealor au inaintat-o la judecatorie.Sa inteleg ca eu trebuie sa merg la judecatorie pentru a depune cererea de repunere pe rol, este adevarat?
da,trebuie sa o inregistrati la judecatorie.

Alte discuții în legătură

Suspendare art. 242 pct. 2 cod proc. civ., perimare carmen_otilia carmen_otilia Buna ziua, Va scriu in calitate de petent intr-o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, intimat fiind IGP Mures. In speta, petentul s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 cod procedura civila andrei987ro andrei987ro Am depus plangere contraventionala la Judecatorie. In data de 08.12.2010 am primit o incheiere din sedinta publica de la 24.11.2010 prin care instanta suspenda ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala (suspendare permis auto) la judecatorie demyco79 demyco79 Ce vreau eu sa stiu, ce inseamna \"suspendat\", termenul care este dat pe data de 10.06.2011. Adica trebuie sa merg la politie sa predau permisul, sau pot sa ... (vezi toată discuția)