avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 Cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 Cod procedura civila

Am depus plangere contraventionala la Judecatorie. In data de 08.12.2010 am primit o incheiere din sedinta publica de la 24.11.2010 prin care instanta suspenda judecarea cauzei pentru lipsa relatii solicitate potrivit art. 155.1 CPC, in sensul ca nu am depus procesul verbal in original, obligatie stabilita prin rezolutia judecatorului. Trebuia sa depun actul pana la 28.10.2010. Nu am stiut de aceasta obligatie a mea.
Ce pot face in aceasta faza?
In cat timp trebuie sa depun recursul?
Va rog sa ma ajutati ca este primul proces pe care-l am si nu sunt nici jurist de meserie. Am citit in CPC ca pot fi amendat.
Cel mai recent răspuns: andrei987ro , utilizator 14:20, 11 Ianuarie 2011
Solicitati prin cerere repunerea procesului pe rol si anexati si procesul verbal atacat,in temeiul art.155 indic.1 alin.2 cod procedura civila.V-a fost solicitat documentul in original deoarece era completat cu scris ilizibil,si cu atat mai mult pe copia acestuia nu se intelegea scrisul.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Depinde ce urmariti.
Puteti solicita repunerea pe rol.....sau daca va intereseaza sa se judece cat mai tarziu procesul puteti lasa cauza in nelucrare pana la 1 an...... dupa care se va perima...
eu am achitat jumatate din minim in 48 de ore, deci am interesul sa se judece cat mai repede. Nu prea stiu cum sa fac cererea. Referitor la amenda (pot fi amendat cumva)? In cat timp trebuie sa depun cererea?
In aceasta cauza,aveti termen de un an de la data suspendarii judecarii cauzei,dupa care actiunea se perima.Nu va va amenda nimeni,sanctiunea fiind deja aplicata-suspendarea.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Puteti oricand sa solicitati repunerea pe rol a dosarului insa cu obligatia de a depune o data cu cererea si pv in original.

Alte discuții în legătură

Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 cod procedura civila Ramochest Ramochest Sunt in proces cu angajatorul pentru drepturi banesti. La ultimul termen instanta a suspendat procesul pe baza 155/1 cpc, desi mie in calitate de reclamant nu ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)
Perimare cauza sau nu ? Krissia . Krissia . Am un litigiu de munca pt care instanta a dispus suspendarea judecarii cauzei in baza art. 155.1 C.p.c vechi. Nu mi-a comunicat insa si incheierea de sedinta ... (vezi toată discuția)