avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc

Buna ziua

Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in orginal, BO-uri pe care noi nu am reusit sa le depunem datorita faptului ca BO-uri au fost predate parchetului pt ca a inceput urmarirea penala pt inselaciune, iar in cele din urma dosarele penale au fost trimise Tribunalului spre judecare, noi neputand depune originalele, instanta a suspendat judecata conf art 155 cpc.

In urma adreselor trimise catre Tribunalele care judeca procesele doar unul din ele ne-a raspuns si ne-a comunicat ca dosarul a fost trimis spre ICCJ, iar celalalt Tribunal nu ne-a raspuns.

Am repus pe rol cele 2 dosarele in care am atasat adresele noastre catre Tribunalele in cauza, am mentionat numarul dosarelor penale si am cerut suspendarea procesul in baza art. 244 alin 2 ... pt ca in curand urmeaza sa se perime actiunea

Acum cateva zile am vazut ca instanta a respins repunerea pe rol ... cu recurs ...

Ce solutii mai aveam?

Sa facem recurs la respingere? ce am putea motiva in recurs?
Sau sa repunem iar cauzele pe rol?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:20, 11 August 2012
Conf art.244 indice 1 alin.2 Cpc - Recursul se poate declara cat timp dureza suspendarea cursului judecarii procesului, atat impotriva incheierii prin care s-a dispus suspendarea, cat si impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de repunere pe rol a procesului.

Practic dvs trebuia sa faceti o cerere de repunere pe rol a procesului si apoi o cerere de suspendare in baza art.244 alin.2.

Art. 250 CPC
(1)Cursul perimării este suspendat cât timp dăinuieşte suspendarea judecării, pronunţată de instanţă în cazurile prevăzute de art. 244, precum şi în alte cazuri stabilite de lege, dacă suspendarea nu este cauzată de lipsa de stăruinţă a părţilor în judecată.

(2)În cazurile prevăzute de art. 243, cursul perimării este suspendat timp de 3 luni de la data când s-au petrecut faptele care au prilejuit suspendarea judecăţii dacă aceste fapte s-au petrecut în cele din urmă 6 luni ale termenului de perimare.

(3)Perimarea se suspendă, de asemenea, pe timpul cât partea este împiedicată de a stărui în judecată din pricina unor împrejurări mai presus de voinţa sa.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen ada48 ada48 Buna ziua. Care este termenul in care un dosar suspendat potrivit art.244, alin.1, pct.1, poate fi repus pe rol, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata - trebuie sa predau permisul? Maria1987 Maria1987 Pe 16 .02.2011 am avut procesul privind suspendarea permisului.Judecatorul a suspendat cauza, (trebuia sa depun copia procesului verbal la dosar, copie ce a ... (vezi toată discuția)