avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare cauza sau nu ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare cauza sau nu ?

Am un litigiu de munca pt care instanta a dispus suspendarea judecarii cauzei in baza art. 155.1 C.p.c vechi. Nu mi-a comunicat insa si incheierea de sedinta prin care a suspendat judecarea cauzei astfel incat sa stiu si eu care este motivul.

Este adevarat insa ca anterior mi s-a precizat pe doua citatii sa fac ceva anume. O parte am facut, o parte nu am facut pt ca nu am avut timp. Am solicitat instantei (justificat) termen mai lung dar nu a acordat.

Pentru necomunicarea incheierii de sedinta am depus acum recent cerere de comunicare, dar nu stiu daca o voi primi in timp util.

Intrebarea mea este daca in acest caz se va perima cauza ? Si ce mai pot face in acest caz ? Sa declar si recurs ? Dar nu am incheierea....

Nu vreau sa se perime cauza. Cred ca depunerea cererii de comunicare are efect suspensiv, nu ? In fond instanta nu si-a indeplinit o obligatie pe care trebuia sa o faca din oficiu : comunicarea unui act.

Si atunci unde este culpa mea ?
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 13:56, 17 Iunie 2014
Art. 248 veciul cod.

(1)Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de revocare se perimă de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din vina părţii timp de un an. Partea nu se socoteşte în vină, când actul de procedură urma să fie îndeplinit din oficiu.

(2)Termenul perimării nu curge cât timp, fără vina părţii, cererea n-a ajuns încă la instanţa competentă să o judece sau nu se poate fixa termen de judecată.

Asa incat, calculati termenul de 1 an de la data la care s-a suspendat cauza.
Daca nu ati primit incheierea de suspendare si ati facut cerere de comunicare, opinez ca totusi acest termen, nu curge.
Formulati, de asemenea, cerere de repunere pe rol si depuneti cele solicitate de instanta pt. a nu mai exista motive de suspendare.
Pai cererea de repunere pe rol o voi face dupa ce voi avea incheierea de sedinta ca sa stiu ce anume sa depun nu ? Pana atunci....am cum....? si sa specific ca voi depune ulterior cele solicitate de instanta dupa ce voi afla exact din incheiere ? Initial instanta mi-a pus in vedere prin citatie sa mai depun un exemplar al actiunii, am depus,apoi in citatia urmatoare mi-a solicitat sa mai fac cateva precizari pe care le-am facut, si apoi sa depun cererea in original...asta nu am reusit.

Cauza s-a suspendat la 20.06.2013. Cererea am facut-o acum 2 zile.
In incheierea de suspendare a cauzei nu veti gasi alte detalii decat cele referitoare la faptul ca se suspenda cauza avand in vedere ca partea (dvoastra) nu s-a conformat celor solicitate de instanta. Asa incat, este indicat sa depuneti cerere de repunere pe rol, pentru a nu exista discutii referitoare la implinirea termenului de perimare si, odata cu aceasta, depuneti si cererea ceruta de instanta pe care spuneti ca nu ati depus-o.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la incheiere de sedinta pt suspendare in baza art. 155.1 c.p.c. vs perimare Krissia . Krissia . Am o cauza deschisa pe somatie plata. In 15.06.2013 instanta a dispus suspendarea cauzei in baza art. 155.1 C.p.c. pe motiv ca nu am depus la dosar dovada ... (vezi toată discuția)
Reluare judecata Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare : - am depus o contestatie la un proces verbal de amenda incheiat de ANAF , in ziua procesului nu am reusit sa ajung , se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)