avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la incheiere de sedinta pt suspendare in baza ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la incheiere de sedinta pt suspendare in baza art. 155.1 C.p.c. VS Perimare

Am o cauza deschisa pe somatie plata.

In 15.06.2013 instanta a dispus suspendarea cauzei in baza art. 155.1 C.p.c. pe motiv ca nu am depus la dosar dovada medierii, desi aceasta procedura nu era obligatorie in cazul somatiei de plata. Cu recurs pe toata durata suspendarii....

In perioada 15.06.2013 - 12.05.2014 am depus periodic documente la dosar.

La 12.05.2014 am declarat recurs impotriva incheierii de sedinta si am solicitat totodata repunerea cazuei pe rol.

In loc sa plece dosarul la instanta superioara....se stabileste termen tot la instanta la care am deschis procesul, pentru perimare....Sunt citata...Nu am avut posibilitatea sa ma prezint si nici sa depun material. Dar am crezut ca se va tine cont totusi de recurs (am solicitat judecarea in lipsa).

La termenul stabilit, instanta constata perimata cauza......

Sincer nu mai inteleg nimic. In vechiul cod o cauza se perima in termen de un an. Corect ?Am declarat recurs si am solicitat totdata repunerea cauzei pe rol in termen de pana la un an ( cu 3 zile inainte de a se implini termenul de 1 an)...

1. Cum este perimata cauza ?

2.Trebuie sa declar recurs in termen de 5 zile incepand de azi. Ce pot spune in recurs daca nu am incheierea instantei ?

3. Este necesar sa arat ca mai am si alte cauze pe rol care m-au impiedicat sa depun cererea de recurs mai devreme ? Ca nu inteleg...daca am depus-o pana la implinirea termenului de un an...

4.De ce nu a plecat dosarul la instanta superioara pentru recurs ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Perimare cauza sau nu ? Krissia . Krissia . Am un litigiu de munca pt care instanta a dispus suspendarea judecarii cauzei in baza art. 155.1 C.p.c vechi. Nu mi-a comunicat insa si incheierea de sedinta ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 cod procedura civila andrei987ro andrei987ro Am depus plangere contraventionala la Judecatorie. In data de 08.12.2010 am primit o incheiere din sedinta publica de la 24.11.2010 prin care instanta suspenda ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta sa judece recursul impotriva incheieri sedinta pt susendare in baza art. 155.1 c.p.c. Krissia . Krissia . Am o actiune deschisa pe Somatie de plata pt care instanta Jud......a dispus suspendarea judecarii cauzei in baza art. 155.1 C.p.c vechi. Am declarat recurs ... (vezi toată discuția)