avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare art. 242 pct. 2 Cod proc. civ., perimare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare art. 242 pct. 2 Cod proc. civ., perimare

Buna ziua,

Va scriu in calitate de petent intr-o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, intimat fiind IGP Mures.
In speta, petentul s-a prezentat la 3 termene de judecata a depus la dosar probele necesare, in tot acest timp nu se prezinta nici un reprezentant din partea IGP Mures.
Insa, o terta persoana, doreste sa intervina in proces, prin urmare depune cerere de interventie in nume propriu.
In final, petentul depune cerere de amanare (scrisoare cu continut declarat si confirmare de primire) pentru citarea martorilor, insa instanta dispune suspendarea in baza art. 242, pct 2.
Ce este de facut? Are rost sa solicitam repunea pe rol? Este normal ca instanta sa recurga la acesta solutie, pe care eu sincer o percep ca o sanctiune impotriva lipsei de interes manfistatata de parti?!
Eu urmaream formularea unei solutii ferme, avand in vedere faptul ca s-au depus atatea probe la dosar, asteptam sa inchei acest capitol.
Acum ramane sa mai stau incordata un an ....sa astept ca politia sa ia o decizie in aces sens...
Cum ramane cu cererea de interventie a tertului? Acesta se mai poate indrepta impotriva mea?
Suspendarea-in cazul plangerilor contraventionale este echivalenta cu repunerea in situatia anterioara? sau din contra? admiterea procesului-verbal?

Multumesc,
Toate cele bune,
Cel mai recent răspuns: 666. , utilizator 16:30, 16 Martie 2011
Da se poate solicita motivat repunerea pe rol a cereriii timp de un an de zile , dupa care se judeca "perimarea cererii".
Intervenientul in interes propiu, poate print-o alta cerere separata sa-si valorifice pretentiile fata de parte reclamanta, sau fata de partea parata.
Nu se poate invoca lipsa de interes ca o exceptie, lipsa reclamantului la termenul de judecata, ci doar ca o lipsa de subtinere a cererii pe fondul cauzei.:)
Multumesc pentru raspuns.

Ce se intampla daca intervine perimarea? Se considera ca nu am manifestat intentie de a-mi sustine cauza (desi eu am invocat probe/ m-am prezentat la toate cele 3 termene- doar la ultimul am depus anterior amanare) astfel incat la implinirea termenului de un an va trebui sa predau carnetul la politie? Sau prin perimare se anuleaza si procesul verbal?

Astept raspunsul dvs.
Toate cele bune,
Carmen
In general perimarea intervine dupa ce cauza s-a suspendat si nu a fost repusa pe rol o anumita perioada de timp. Unul din cele mai uzuale motive de suspendare este reprezentat de neprezentarea tuturor partilor din proces(si fara ca oricare din ele sa fi cerut anterior judecarea cauzei in lipsa sa de la dezbateri).
Dupa trecerea unui termen de 1 an (in cazul proceselor civile) sau 6 luni (comerciale) instanta repune dosarul"din oficiu " pe rol pentru a se constata perimarea.Perimarea reprezinta o sanctiune aplicata partilor care nu au staruit in judecarea cererii lor asadar nu au formulat o cerere de repunere pe rol a cauzei. Mai simlu au manifestat dezinteres pentru cauza (procesul) lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune prin care se contesta decizia primarului general blackmephisto blackmephisto Sunt chrias la AFI si doresc sa cumpar apartamentul in care locuiesc, dar doua persoane care au pretins ca sunt mostenitorii unui vechi proprietar al ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Reluare judecata Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare : - am depus o contestatie la un proces verbal de amenda incheiat de ANAF , in ziua procesului nu am reusit sa ajung , se ... (vezi toată discuția)