avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intarziere reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intarziere reziliere contract de inchiriere

Buna seara!
Am si un nevoie de un sfat/informatie.
In urma cu 4 ani, parintii mei au inchiriat o camera unei tinere, pe termen de un an. Inainte de expirarea termenului, tanara s-a logodit cu fratele meu si de atunci a ramas sa locuiasca in casa ca membru al familiei. Cei doi se se vor casatori anul viitor.
Partea mai putin frumoasa a povestii este ca nimeni nu s-a gandit sa depuna crere pentru rezilierea contractului de inchiriere in urma cu 3 ani.
Intrebarile mele sunt: ce trebuie sa facem acum? Cum putem demonstra ca in cei 3 ani ulterior expirarii contractului de inchiriere, tanara a locuit in casa fara sa platesca chirie?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florentina74 , utilizator 15:13, 7 Iunie 2018
Am fost in aceasta dimineata la ANAF si am aflat ca pentru contracte cu termen exact nu este nevoie de cerere de reziliere. Cu alte cuvinte, contractul a incetat la termenul prevazut, adica fix dupa un an.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dacă a locuit în continuare, a intervenit tacita relocațiune, contractul fiind considerat încheiat în continuare, pe durată nedeterminată.
Ce interes aveți? Să obțineți plata chiriei?
Am explicat mai sus.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Dacă a locuit în continuare, a intervenit tacita relocațiune, contractul fiind considerat încheiat în continuare, pe durată nedeterminată.
Ce interes aveți? Să obțineți plata chiriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de locatiune DOTZ DOTZ Buna seara! In urma cu doi ani fratele meu a semnat un contract de locatiune avand ca obiect o masina. Termenul a expirat in vara acestui an, iar persoana ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)
Pe ce perioada se poate prelungi tacit un contract? BoSS1 BoSS1 Pe ce perioada, de timp, se poate prelungi tacit un contract de inchiriere un spatiu? Un contract de inchiriere a unui spatiu comercial,a expirat de aproape 2 ... (vezi toată discuția)