avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesor sancționat disciplinar. Mă puteți ajuta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesor sancționat disciplinar. Mă puteți ajuta să stabilesc legalitatea deciziei Consiliului de Administrație?

Sunt profesor la o scoala si am primit in consiliul de administratie o decizie prin care sunt sanctionata disciplinar si care imi afecteaza intr un mod negativ cariera.Datorita acestei decizii nu am primit continuitate pe post.Precizez faptul ca consiliul de administratie nu a fost reales anual.Doresc sa va intreb, daca,acea decizie atrage dupa sine anularea ei sau este luata in considerare?
Mentionez faptul ca nu cunosc legea privind functionarea consiliului de administratie al scolii si la ce perioada de timp trebuie reales,cat timp este functional,de aceea va rog sa ma ajutati d-voastra.Cunosc faptul ca acest consiliu nu a mai fost reales de cativa ani.Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 9 Iunie 2018
Decizia de sanctionare poate fi contestata pentru motive de fond sau de forma, insa, trebuie analizat atat continutul actului sanctionator cat si situatia de fapt retinuta cu ocazia aplicarii sanctiunii.
Daca va limitati doar la conditia formala, fara nicio referire la situatia de fapt retinuta si pentru care s-a aplicat sanctiunea......
1. Cand ati primit decizia de sanctionare?

2. Cand a fost ales acel Consiliu de Administratie ?
1.Am primit decizia in data de 26 februarie 2018.
2.Eu nu cunosc data cand a fost ales Consiliul de Administratie,dar eu am participat la consiliul profesoral de deschidere a anului scolar in curs si nu tin minte sa se fi facut propuneri pentru alegerea noului consiliu de administratie.Nici la ora actuala nu cunosc componenta acestui consiliu, deoarece nici in prezent nu este afisat nicaieri in unitate,As dori sa cunosc daca :
1. decizia pe care am primit-o intradevar este valida sau nu si daca mai pot face niste demersuri juridice sau administrative, daca mai pot sa intreprind niste demersuri pentru anularea acestei decizii si pana in ce perioada de timp pot face acest lucru,avand in vedere ca nu am depus contestatie in termenul legal de 15 zile.
2.nu cunosc de asemenea daca comisia de disciplina a fost legal constituita etc. la care am fost convocata de seara pe a doua zi la ora 10.
In continuare as dori sa va comunic cateva amanunte cu privire la acest act care mi s-a facut:un parinte in data de 30 ianuarie 2018 a depus la secretariatul unitatii de invatamant o reclamatie impotriva mea.Acestui elev ii acordasem a doua nota de 4.deoarece nu a invatat,(mentionez ca acest elev era corigent la mai multe materii si ca urmare a rezultatelor slabe la invatatura s-a si retras din unitatea scolara dupa incheierea semestrului 1).Parintele acestui elev a specificat in declaratie ca l-am umilit in fata clasei prezentandu-i situatia notelor si de la unele materii unde avea probleme(am apucat sa-i prezint situatia la o singura materie si elevul s-a ridicat in picioare si a strigat la mine "ca de ce ma intereseaza acest lucru?";eu m-am speriat vazand comportamentul lui bizar si m-am oprit).In urma acestei reclamatii adresate unitatii de invatamant,o colega,diriginta acestui elev m-a contactat telefonic seara in data de 21 februarie 2018 sa formulez o declaratie cu ceea ce s-a intamplat atunci la clasa si sa o prezint comisiei de disciplina a doua zi la ora 10,comisie din care ea facea parte.In declaratia pe care am dat-o am specificat ca nu am avut niciodata intentia de a umili acest copil cat nici pe altii , pentru ca nu sta in firea mea.Mentionez ca sedinta comisiei de disciplina a durat exact atat cat colega care m-a invitat sa dau declaratia cu o seara inainte le-a explicat celorlalte 2 membre din comisie ceea ce am scris eu in acea declaratie de o jumatate de pagina.Diriginta acestui elev a recunoscut celorlalte 2 colege din comisie ca acest elev din clasa sa are un comportament obraznic cu probleme disciplinare Totul a decurs intr- o pauza dintre cursuri, si sedinta s-a incheiat. Imi dau seama ca de fapt totul a fost bine lucrat impotriva mea pentru ca o comisie de disciplina nu se intruneste singura ci la hotararea sau indicatia consiliului de administratie,Am fost sanctionata in urma acuzatiilor aduse de comisia de disciplina.
Decizia Consiliului de Administratie a fost data cu o zi inainte de a fi inregistrat raportul comisiei de disciplina.Citez din acest raport si a se vedea datele de mai jos;"Avand in vedere constatarile cuprinse in Raportul Inregistrat la secretariatul unitatii sub nr___/22 FEBRUARIE 2018,intocmit de catre comisia de cercetare disciplinara,analizate in cadrul sedintei consiliului de administratie al unitatii,din data de 21 februarie 2018,din care rezulta ca d-na ........,angajata pe postul/functia de profesor,se face vinovata de savarsirea de abateri disciplinare,conform sesizarii inregistrata cu nr ____/30.01.2018,concretizata in comportamentul necorespunzator la clasa umilind un elev,prezentand in fata clasei notele pe care acesta le are la alte materii.Raportat la incalcarea cu vinovatie a indatoririlor/obligatiilor de serviciu ce ii revin potrivit regulamentului Intern al unitatii de invatamant-art 39.In conformitate cu hotararea consiliului de administratie al unitatii de invatamant,din data de 21 februarie 2018,prin care s-a stabilit sanctionarea disciplinara a d-nei profesoare___.
Am citit art 39 din regulamentul intern si acest articol se refera doar la exercitarea calitatii de elev,nicidecum la exercitarea calitatii de cadru didactic.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Daca ati primit-o in 26 februarie , nu cred ca o mai puteti contesta in instanta.

Persoanele sancționate încadrate în unitățile de învățământ au dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul școlar. Personalul de conducere, de îndrumare și de control din inspectoratele școlare și din Ministerul Educației Naționale, care a fost sancționat, are dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la Colegiul central de disciplină al Ministerului Educației Naționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie abateri disciplinare minanika minanika Buna ziua, Sunt cadru didactic si in institutia in care functionez, un invatator a intrat in conflict cu majoritatea parintilor din clasa, prin urmare ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie-sanctiune contest_decizie contest_decizie Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi [b]sesizare catre Consiliul de administratie din partea ... (vezi toată discuția)
Prezentare în fata comisiei de disciplină a profesorului căzut în dizgrație la părintii elevilor victor1906 victor1906 Buna seara. Sunt profesor de matematica la colegiu, și în urmă ședinței de consiliu de administratie sa luat hotărârea să mă prezint în fata ... (vezi toată discuția)