avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de sanctionare

Buna ziua ,as dori si eu o lamurire despre o decizie de sanctionare.Faptele s-au petrecut in felul urmator:(sunt asistentul directorului)intr-o zi a sunat telefonul iar din cauza ca directorul era ocupat mi-a zis sa spun ca nu este in birou,zis si facut,dar in urmatoarele cinci minute a deschis usa persoana care a telefonat si de aici a inceput tot scandalul.A doua zi am fost acuzat ca sunt mincinos,m-am trezit cu administratorul firmei pe cap care m-a pus sa dau declaratie si m-a amenintat cu concedierea.Mi s-a intocmit referat unde era mentionat "comportament necorespunzator fata de seful unitatii" si avertisment cu desfacerea contractului de munca pe luna in curs.Nu am semnat aceasta decizie pentru ca nu am considerat ca am avut un comportament necorespunzator fata de seful unitatii ,persoana in cauza fiind o colega.Dupa un timp am primit alta decizie de sanctionare in care era scris"furnizare de informatii false cu privire la prezenta personalului la serviciu" si avertisment scris .Este corect ceea ce se intampla?Cu ce ma poate afecta acest avertisment scris? Imi poate desface contractul de munca ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 2 Noiembrie 2009
Pentru orice sanctiune disciplinara, angajatorul ar fi trebui sa organizeze op cercetare prealabila, in cadrul careia sa fiti invitata in scris la o sedinta, si sa fiti "audiat". Exista mai multi pasi pe care angajatorul dvs. ar fi trebuit sa ii respecte, si nu este clar daca a facut-o, chiar si numai pentru aplicarea unui avertisment.

Avertisemnentul in sine nu va afecteaza prea mult: este doar o atentionare. Pentru aceasi abatere disciplinara, nu mai puteti primi alta sanctioune (taiere din salariu, concediere). Insa, puteti primi alta sanctiune pentru alta abatere disciplinara, caz in care angajatorul va sustine ca va poate concedia, pentru ca ati mai fost avertizat in trecut.
Evident, se poate si sa nu mai fiti sanctionati, caz in care avertisementul ramane in aer.
Din cate stiu eu, nu se trece in cartea de munca.
Declaratia am dat-o sub presiune pentru eram amenintat cu: concedierea ,si ca sunt angajatul societatii si nu al directorului desi in fisa postului scrie ca ma subordonez direct directorului ,referatul mi-a fost bagat sub nas de catre personalul de la resurse umane iar a doua decizie am gasit-o intamplator in posta.
Pentru concediere trebuie cerecetare disciplinara. Parerea mea este ca alele sunt problemele directorului cu dvs. se stie bine ca ca, in general, asistentii directorilor sunt pusi in situatia de a se descurca atuinci cand sefii sunt foarte ocupati.
cred ca a-ti inteles gresit ce am scris eu si care e de fapt problema ,nu directorul are ceva cu mine
eu am o angajata la care trebuie sa-i reduc salariu de baza cu 10% ca sanctiune disciplinara, intrebarea este cum procedez , trebuie facut vreun act adtional sau cum se face
precize ca cercetarea disciplinara sa facut deci actele sunt in regula

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara victor11 victor11 Buna ziua. Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ? Exemplu : angajatul ... (vezi toată discuția)
Conflict munca carmenstan carmenstan am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)