avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore lucrate sâmbăta, duminica și în zilele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore lucrate sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale. Cum este corect să fie plătite?

Bună ziua! Ași dori sa stiu cum se plătesc orelor de sâmbătă și duminică și sărbători legale în spital după noua legislație. La noi la spital sunt platite cu 25%. Este corect?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: politistlocal , utilizator 13:35, 11 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 90/2017
art.8
Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea- cadru nr. 153/2017, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.
Este corect, legea cadru s-a modificat in 2018 in sensul ca personalul din sectorul sanitar precum si altii(politie) prin alt act normativ bineinteles, beneficiaza de sporul de 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Sambata si duminica Adilica Adilica Sunt asiatent medical intr-un camin de batrani de stat unde lucrez inclusiv sambata si duminica pt care nu sunt platita suplimentar,adica nu am prevazut nici ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de sambata si duminica emiha77 emiha77 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza plata orelor de sarbatoare in sistemul sanitar(in cadrul unui spital de stat)Multumesc. (vezi toată discuția)