Buna ziua !
Ne- ati pus acest intrebari, dar nu ne- ati spus si cand a-ti depus documentatia la primarie, de aceasta data depinzand celelalte termene. . Avand in vedere ca Legea nr. 257 din 31 octombrie 2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 746 din 4 noiembrie 2008, stabileste aceste termene in functie de data depunerii dosarului.
Daca aveti timp cititi prevederile legale de mai jos, daca nu , va astept cu alte precizari:
1. Depunerea şi solutionarea cererilor pentru acordarea drepturilor:
- cererile, insotite de documentele justificative, se depun la primaria pa raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinţa.
- primariile au obligatia de a transmite la directiile teritoriale, pana pe data de 10 a fiecarei luni, cererile solicitantilor, insoţite de documentele justificative.
- cererile se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie.
• Comunicarea deciziei Decizia se comunica solicitantului în termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.
• Plata drepturilor:
Plata indemnizatiei si stimulentului se cuvin si se platesc:
- incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate şi plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la a cea data.
- incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente.
- incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului.
- de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii.
- plata alocatiei de stat pentru copii in cuantum majorat se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul.
2. Puteti da primaria in judecata, printr- o actiune in justitie.
Cu stima !
Multumesc frumos pentru raspuns.
Revin acum cu detaliile pe care nu le-am mentionat in primul mesaj. Am nascut pe data de 03.08.2009, dosarul pentru alocatia copilului l-am depus in data de 10.08.09, iar dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului l-am depus in data de 24.09.09 (pana in 14.09.09 am fost in concediu de maternitate, cele 42 de zile ce se acorda dupa nastere).
Singurele sume pe care le-am primit pana acum au fost 230 lei reprezentand prima de la stat pentru primul copil si 150 lei reprezentand trusoul.
Pana la ce data este obligata primaria sa-mi vireze in cont alocatia copilului si indemnizatia pentru cresterea copilului, deoarece eu am depus actele necesare la timp.
Multumesc anticipat.