avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa pe suport de hartie vs card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa pe suport de hartie vs card

Buna seara,

As dori sa aflu daca angajatorul poate sa oblige angajatul sa primeasca bonurile de masa pe card?
Sau angajatul are dreptul conform legii (exista vreo lege in acest sens?) sa aleaga daca vrea bonurile pe suport de hartie sau card.

Pana acum primeam bonurile de masa pe suport de hartie, Dar din aceasta luna s-au trecut toate pe card, motivatia fiind GDPR-ul.
Eu nu sunt de acord cu acest lucru, dar nu stiu daca exista vreo lege in acest sens sa dea dreptul angajatului sa aleaga?

Va multumesc


Cel mai recent răspuns: andrea_u , utilizator 10:48, 9 Iunie 2018
Extras din Legea 142/1998 :
[ link extern ]

- Tichetele de masă sunt emise fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic, sunt destinate exclusiv alocației individuale de hrană reglementate de prezenta lege și sunt suportate integral pe costuri de angajator.

- Angajatorul are libertatea de a decide dacă acordă tichete de masă și sub ce formă, în urma consultării cu salariații, prin organizațiile sindicale legal constituite sau prin reprezentanții salariaților, după caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa legea 291/2013 ukzspan ukzspan Din art. 1 - Legea 291/2013 se intelege ca de tichete de masa pot beneficia si bugetari, dar stie cineva care sunt conditiile legale sau cum se procedeaza, din ... (vezi toată discuția)
Este legal să se acorde diferențiat tichetele de masă, sub formă de bonus de performanță? anafanaf anafanaf Buna seara, Tichetele de masa se pot acorda in functie de performanta salariatului din luna respectiva sub forma de bonusare? Este legal ca doar o parte din ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Florenta30 Florenta30 Buna ziua, referitor utilizare tichete de masa primite de salariat: va rog sa-mi spuneti daca intr-un supermarket se poate plati cu tichete de masa hrana ... (vezi toată discuția)