avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire???

Acum 6 ani a decedat bunicul, nu s-a facut succesiune. Bunica a decedat cu mai multi ani inaintea bunicului. Au fost 3 surori (fiicele lor), dintre care mai este una decedata, una in viata (cu copii) si sotul uneia dintre surori si copiii lor. Bunicul si bunica au locuit impreuna cu una dintre fiice si cu sotul (sotul de care vorbeam mai devreme) ei si le-au crescut copiii...nu s-au implicat/ajutat vreodata cu nimic familiile celolalte 2 surori.....Bunicii au avut 2 case, case de care s-a folosit numai acea familie.....ACUM, dupa moartea bunicului, sotul mostenitoarei moarte spune ca a donat una dintre case unui vecin (mi se pare strigator la cer!!!), iar cealalta casa ar vrea sa o pastreze tot el (daca tot a stat in ea majoritatea vietii lui, nu???) vrand ca unica fiica mostenitoare sa primeasca o suma ridicol de mica in schimbul cedarii drepturilor casei......EXISTA si un cont bancar in care mie mi-a spus bunicul, personal, ca mi-a strans bani ani de zile (am verificat, exista, suma este confidentiala, banii sunt blocati in cont)....Sotul a spus ca exista si un testament, dar nu nu l-am vazut niciodata....DECI, sotul se simte indreptatit sa faca orice vrea cu proprietatile bunicilor decedati!!! Am citit ca drept asupra mostenirii are fiica in viata si fiicele surorii decedate! Am dreptate? Ce este de facut? Mentionez ca nu pot sa ma pun cu acel om...dar nu este drept ca situatia sa ramana asa, macar pentru memoria bunicilor...

Alte discuții în legătură

Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)