avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia copilului sotiei in alta tara UE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia copilului sotiei in alta tara UE

Buna ziua,

As dori sa stiu care este procedura in cazul in care doresc sa adopt baietelul sotiei mele din alta relatie in cazul in care locuim (eu, sotie si baietel) de cativa ani in afara Romaniei.Este necesar sa ne intoarcem in Romania pentru procedura? Sau poate fi facuta si de la actuala resedinta.Nu detinem decat cetatenie romana si resedinta in alta tara UE.Baietelul are aproape 4 ani(in cazul in care este relevant)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rxyo , utilizator 15:24, 10 Iunie 2018
Varsta este relevanta. Insa cea mai relevanta informatie ar fi daca tatal biologic a recunoscut sau nu copilul. Adica daca numele sau este trecut la rubrica tata in certificatul de nastere.
Pentru ca in cazul acesta adoptia ar fi conditionata de acordul sau. Cel putin in Romania.
Multumesc frumos pentru raspuns. Tatal biologic a recunoscut copilul si este pe certificatul de nastere,dar este de acord cu adoptia.
Trebuie sa deschideți proces in România pentru adopție. Aici aveți domiciliul.
Cererea ar fi de competenta tribunalului in raza caruia isi are domiciliul mama, acolo ar fi si domiciliul copilului (in RO). Dvs chemati in judecata pe mama si pe tatal biologic (prin avocat ar fi mai simplu si mai sigur). Acordul in vederea adoptiei al tatalui biologic va trebui exprimat in instanta
Multumesc frumos pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Cum poate actualul sot sa recunoasca copilul nerecunoscut dintr-o alta relatie symyna- symyna- Sunt mama unui copil in varsta de 9 ani,care la nastere nu a fost recunoscut de tatal biologic. Actualul sot pe care de altfel copilul il stie ca fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)
Adoptie fara acordul tatalui biologic dvbercu dvbercu Buna! Am un baiat de 12 ani, care sta in Romania la bunici. Eu sunt in strainatate. Sunt casatorita si am o fetita aici :justcuz: . Venim in vacante sa il ... (vezi toată discuția)