Este valabil contractul pe care l-am incheiat cu avocatul, daca exemplarul pe care-l am eu nu este semnat si stampilat de avocat si nici nu este inregistrat in registrul de evidenta a contractelor de asistenta juridica?
Sau faptul ca nu este semnat si stampilat de avocat poate constitui o cauza de nulitate?
Un alt aspect pe care l-am sesizat: in contract scrie ca obiectul contractului consta in "asistenta juridica si reprezentare juridica in sustinerea cauzei penale avand ca obiect omorul, efectuarea de demersuri la politie, parchet, formulare cereri aparare si orice alte acte in legatura cu dosarul penal"...intrebarea mea este: avocatul,in baza contractului la care am facut referire mai sus ma reprezinta in toate instantele,in toate caile de atac sau va trebui incheiat un alt contract pentru reprezentare la tribunal/curte de apel?
Daca nu este semnat de avocat dar a prestat serviciul contractul se poate semna si ulterior dar nu pot sa inteleg cum de nu este semnat contractul de avocat.Strict legal ar fi fost sa fie semnat.
E posibil insa sa fie semnat celalalt exemplar.
Doar urmarirea penala este acoperita.
In instanta nu aveti avocat.
Am discutat si ne-a zis ca ne reprezinta in toate instantele insa cand am citit acasa contractul am constatat ca la obiectul contractului este trecut altceva, desi avocatul sustine ca asa se face contractul insa mie mi se pare ciudat ca nu scrie nicaieri reprezentare in instanta si in toate caile de atac, asa cum ne-a zis el telefonic.
Repet....obiectul contractului este :"asistenta juridica si reprezentare juridica in sustinerea cauzei penale avand ca obiect omorul, efectuarea de demersuri la politie, parchet, formulare cereri aparare si orice alte acte in legatura cu dosarul penal".
Din acest obiect al contractului incheiat cu avocatul rezulta faptul ca el ne poate reprezenta in instanta (judecatorie, tribunal,curte de apel)?
2000 euro onorariul si 1000 euro cheltuieli
Decesul/omorul a avut loc pe 25 mai iar noi nici acum nu stim nimic de dosar. Am aflat de la politia din sat ca a fost predat la parchet insa avocatul nu stie nimic...nici macar numarul de dosar de la parchet.
Recursul unui proces
armina
vreau sa va intreb daca mai trebuie dat onorariu avocatului pentru recursul unui proces, mentionez ca avocatul a primit onorariul stabilit la inceput .va ... (vezi toată discuția)