avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie si rezolutiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie si rezolutiune?

Buna seara,

Parintii nostri au construit o casa pe terenul apartinand bunicilor din partea mamei prin anii 50. Au mers apoi in instanta si au primit titlu pe casa.
Eu si fratele meu am mostenit terenul de la bunici, dupa moartea mamei. Am facut atunci o donatie fratelui meu asa incat el sa detina tot terenul si sa locuiasca acolo cu viitoarea lui sotie, sa aiba grija si de tata urmand ca ulterior sa-i dau si ce mi-ar fi revenit dupa moartea ultimului nostru parinte.

Donatia a fost facuta in 2004, s-a inregistrat doar la administrativa financiara.
Casatoria nu s-a intamplat, fratele meu nu s-a mutat la tata, suntem amandoi de acord ca donatia nu mai are rost. Anul trecut a murit si tata iar acum nu putem face succesiunea dupa acesta pentru ca nu se potriveste Cartea Funciara cu rolul fiscal.

Notarul spune sa intabulam donatia (nu exista obligatie de intabulare in 2004 pentru ca nu exista carte Funciara din cate inteleg), apoi sa intabulam rezolutiunea donatiei (cred ca asa a spus), apoi sa mergem la administratia financiara si sa inscriem toate actele din nou?

Nu s-ar putea face dintr-o data? adica sa mergem la notar, semnam ca nu mai suntem de acord cu donatia apoi depunem doar la administratie? Nu inteleg ce treaba are cartea funciara aici? de fapt nu modificam nimic. Adica modificam ca sa modificam din nou si sa pierdem timp si bani...
Chiar nu exista alta solutie?
Mentionez ca nu exista neintelegeri intre frati
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
radaclaudiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie teren sorana_g sorana_g in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sucesiune Elyza24 Elyza24 Tatal meu si-a intretinut parintii, pe bunicii mei, fara sa fi semnat un act sau ceva si a fost alaturi de ei cat au trait, casa in care au locuit ei fiind ... (vezi toată discuția)