avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitatea copiei de buletin la administratorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitatea copiei de buletin la administratorul de bloc

Buan ziua,
de curand m-am mutat in chirie, iar administratorul blocului imi cere copie dupa CI. Dat fiind faptul ca a intrat in vigoare o noua legislație privind protecția datelor personale, este obligatoriu sa ii prezint o copie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pop333 , utilizator 10:06, 31 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitii in domeniu orice persoana care domiciliaza provizoriu cel putin 15 zile/luna sau definitiv intr-un imobil de locuit in comun,are obligatia sa prezinte la reprezentantii asociatiei de proprietari/locatari cu scopul inregistrarii in cartea de imobil
Organizarea activittatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului
Administratiei si Internelor, prin unitătile teritoriale/locale de politie.
Cartea de imobil se întocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari.
Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinsa sunt obligate sa se inregistreze în cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
Persoanele care locuiesc în imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
In regula, dar in situatia mea cere si copie sotie si certificat de nastere copil!! Este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie contract v c cristina_c cristina_c Este normal ca administratorul de bloc sa-mi ceara o copie a contractului de vanzare cumparare al apartamentului pentru cartea de imobil? Este legal? Am ... (vezi toată discuția)
Carte de imobil elena.k elena.k responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata) ce ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil alyioana alyioana Buna ziua.\"Seful de scara\" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul \"sef de scara\", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de ... (vezi toată discuția)