avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de lucru

Buna ziua,
O persoana poate lucra de exemplu 8 ore la o companie si la alta companie 4 ore?la prima companie in intervalul orar 9-17 si la a doua de la 18-22
Are voie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 11 Iunie 2018
Da, poate lucra in modul mentonat de dvs.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa ai 2 contracte de munca cu 8 ore/zi la 2 companii diferite? MariusHasdeu MariusHasdeu Buna, Este legal sa ai 2 contracte de munca cu 8 ore/Zi la 2 companii diferite? Am mai citit pareri mai vechi pe forum, dar nu erau concrete. Doresc ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nicoletavlaicu nicoletavlaicu poti lucra in doua locuri diferite cu 2 contracte de munca in acelasi timp? (vezi toată discuția)
2 contracte de munca in aceeasi institutie aetnip aetnip Lucrez ca si cadru didactic auxiliar, norma 8 ore/zi. Pot in timpul programului de lucru (in cele 8 ore, adica in acelasi timp) sa predau si la clasa ca ... (vezi toată discuția)