avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere CCM

Bună ziua,

Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare, în ceea ce privește negocierea CCM: de cine este reprezentat angajatorul? Este legal ca Consiliul de Administrație sa delege aceasta sarcina către Directorul General și către o serie de angajați ai companiei?
Dacă aceasta delegare este legala, mergând pe același principiu, înseamnă că și reprezentanții salariaților pot delega negocierea CCM către alte persoane?
Cel mai recent răspuns: Aivil222 , utilizator 22:23, 11 Iunie 2018
Legea 62/2011
art. 134
Părțile contractului colectiv de muncă sunt angajatorul sau organizația patronală și angajații, prin organizațiile sindicale, reprezentați după cum urmează:
1. Angajatorul sau organizațiile patronale:
a) la nivel de unitate, de către organul de conducere al acesteia, stabilit prin lege, statut ori regulament de funcționare, după caz;
....
Mulțumesc, ma descurc și eu sa citesc legea. Ma interesa mai mult o interpretare a ei și un răspuns concret la întrebare mea: e ok sau nu aceasta delegare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm reprezentantul angajatorului aurora007 aurora007 Buna, la un SA avem ca reprezentant legal pe directorul General care are si calitatea de membru in CA Cine are calitatea de a negocia CCM daca in actul ... (vezi toată discuția)
Membri comisie negociere ccm buiavasi buiavasi Buna ziua! As vrea sa imi precizati daca un director , detasat de la o alta institutie, in institutia noastra, poate face parte din comisia de negociere a ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca 2012 cristinamuscau cristinamuscau buna ziua, am o nelamurire legata de ccm , si anume: vreau sa initiez incheierea unui contract colectiv de munca la nivel de unitate, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)