avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu medical

Buna ziua.
Din data de 19 octombrie sint in concediu medical.La data respectiva am anuntat telefonic despre acest lucru,deplasarea mea nefiind posibila datorita riscului de nastere prematura cu care am fost diagnosticata.
Fac un mic rezumat al situatiei anterioare datei de 19 pentru a intelege contextul.
Din 22 septembrie am avut concediul de odihna pina pe 12 octombrie.La data de 1 octombrie angajatorul mi-a platit avansul + 8 zile din concediul de odihna.
Mentionez ca ma plateste de 2 ori pe luna,1 respectiv 15 ale lunii.
La 13 octombrie am venit la serviciu si am lucrat si saptamina respectiva,iar la data de 19 am intrat in concediu medical pina pe 23 octombrie (cod 06),iar din 26 -31 octombrie,tot medical cu cod 01.
Pe 15 octombrie nu mi-a achitat nimic (probabil ca restul zilelor ramase din concediul de odihna se acorda mai tirziu,nu stiu cind),iar astazi cind am sunat la serviciu sa intreb de salariu,mi-au raspuns ca nu am nimic de luat pina la 15 noiembrie,deoarece nu am depus la firma concediile.Stiu ca se depun pina in data de 5 ale lunii urmatoare,si oricum anuntasem telefonic despre starea mea,precum si ca am concediu medical.Astfel incit angajatorul mi-a raspuns ca ma trece in "nemotivat" pina ii aduc concediile,si ca va calcula mai tirziu drepturile ce mi se cuvin.
Acum va intreb daca e normal ca de la data de 1 octombrie sa nu mai beneficiez de nici un salariu,pina la 15 noiembrie (motivul ar fi ca nu am dus concediile la timp),precum si daca e normal sa ma treaca cu "nemotivat" la serviciu.Mentionez din nou ca luam salariul tip avans-lichidare.
In speranta unui raspuns,va multumesc anticipat,si cu scuzele de rigoare ca nu am fost prea cursiva in relatarea cronologica.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:59, 2 Noiembrie 2009
Concediile medicale se depun la societate pana la data de 05 a lunii urmatoare celei pentru care se acorda concediul medical. Chiar daca se aduc mai tarziu (desi nu este recomandat) acesta tot se plateste. Angajatorul este obligat sa plateasca drepturile salariale cuvenite la datele mentionate in contractul de munca.
Pentru concediul de odihna trebuia deja sa luati banii.Iar pentru certificatele medicale din octombrie care trebuie depuse pana cel tarziu 5 noiembrie,nici macar nu s-au calculat salariile.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
in octombrie ati fost platita pentru septembrie (adica sal si primele 8 zile de concediu odihna).
ce primiti in data de 01 nov cred ca este lichidare pt luna anterioara , iar ce primiti in 15 este avansul pentru luna in curs, asa ar fi logic.

in octombrie aveti inca 8 zile de CO, plus zile lucrate plus medical.
Este posibil sa renunte sa va va mai dea avans daca nu aveti luna intreaga lucrata, depinde de politica firmei.
In acest caz, bientels daca ati depus certificatele medicale pe octombrie, ar trebui sa primiti tot salariul pe octombrie la lichidarea din noiembrie.
angajatorul are obligatia sa plateasca CM chiar daca le+ai depus mai taryiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul in timpul concediului medical- urgent, va rog! anew anew Buna ziua , Din data de 17 octombrie am fost in concediu de odihna pina in data de 14 noiembrie In data de 12 noiembrie mi s-a intocmit preavizul de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)
Salariu concediu de odihna karla_adz karla_adz Buna seara, Sunt angajat din 1971 si pana in prezent, cu o intrerupere de 1 zi in Noiembrie 2008. In perioada 23 Octombrie si pana la 23 Noiembrie inclusiv ... (vezi toată discuția)