Buna ziua,
In data de14.08.2009 mi-am dat demisia de la societatea unde lucram nefiind platit timp de 2 luni nu am stat cele 15 zile in preaviz . Intre timp am fost chemat de catre conducere la cercetare disciplinara ?:O m-am conformat si de aceasta data ,dar la sediu era numai paznicul socitatii. L-am sunat pe domnul director care ma invitat la sediul altei firme de-al dumnealui din alta localitate (cca35 km) asa ca am renuntat.
Avand nevoie de carnetul de munca am vazut ca mi s-a desfacut contr. de munca disciplinar art.61 lit.a cu data de 30.09.2009
Intre timp m-am adresat instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor salariale neplatite+indemnizatia de concediu odihna. La primul termen nu s-au indeplinit conditiile de procedura datorita faptului ca firma nu a primit citatia,asa ca eu am cerut amanarea ca sa-mi iau aparator.
Va rog sa-mi spuneti daca in obiectul actiunii prezentului proces alaturi de celelalte cereri se poate introduce si solicitarea anularii deciziei de desfacere a contractului de munca priin concediere ( care de altfel este incompleta si nu mi-a fost comunicata la timp)?
Multumesc frumos
In principiu, exista posibilitatea ca la prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi.
Prin urmare, la urmatorul termen de judecata solicitati instantei un nou termen intrucat doriti sa va modificati cererea de chemare in judecata. Aveti grija ca solicitarea de anularea a deciziei de concediere trebuie sa se faca in termen de cel mult 30 de zile de la data primirii deciziei de concediere , altfel solicitarea va fi respinsa ca prescrisa.
Codul de procedura civila in art.132 ca la prima zii de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi.
Buna ziua,
In primul rand multumesc pentru raspuns , dar am nevoie de o explicatie mai pe intelesul meu.
La urmatorul termen trebuie sa reformulez obiectul actiunii.Intrebarea mea este daca pot adauga in acest momentin obiectul actiunii prezentului proces alaturi de celelalte cereri se poate introduce si solicitarea anularii deciziei de desfacere a contractului de munca priin concediere ?
Multumesc frumos
Daca termenul urmator in prcesul deja inceput este mai tarziu de 30 de zile de la data la care ati primit decizia de concediere,
este mai bine sa formulati o actiune separata (tocmai pentru a nu depasi cele 30 de zile), pe care eventual o puteti conexa primului dosar daca este cazul.
Buna seara ,
ce sanse as avea in cazul in care as cere despagubiri morale pentru faptul ca mi sa desfacut contractul de munca disciplinar , pentru faptul ca astept de 3 luni salariul (pentru 2 luni de munca,adica pt. munca prestata in iunie si iulie 2009 )si probabil va mai dura pana il voi recupera.
Eu si familia mea traim actulmente din indemnizatia crestere copil pe care o ia sotia.