avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de colaborare 2018
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de colaborare 2018

Buna ziua,

Pot incheia un contract de colaborare intre SC si o persoana fizica. Ce implicatii fiscale presupune acest contract?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: idealcompany , utilizator 11:51, 25 Decembrie 2019
Persoana fizica trebuie sa fie pfa.
Si daca persoana fizica nu este pfa...nu mai pot incheia contract de colaborare?
1. Cel mai bine este sa angajati acea persoana pe firma cu contract de munca partial sau integral . Nu inseamna ca este si avantajos fiscal .
2. Persoana isi face firma - aici avem contract de prestari servicii , risc fiscal mic
3. Persoana isi face PFA - la fel contract de prestati servicii , dar este un risc mai mare ca activitatea sa fie considerata dependenta , si atunci venitul se considera salariu , cu toate contributiile aferente.
4. Colaborarea cu contract ca si PF neautorizata - ( fostele conventii civile ) - in momentul platii venitului , se face retinere la sursa a impozitului pe venit si se vireaza in luna urmatoare ( D 100 ) . Cel mai mare risc fiscal de interpretare a venitului ca fiind de natura salariala . Atentie!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
Răzvan Dragomir - Expert contabil , Contabil
unde scrie?! povesti comuniste
Nu trebuie mers pe interpretare ci mers direct pe lege,,daca legea nu specifica clar atunci de ce o interpretare ar fi legala si alta ilegala?!In cazul ca se plateste impozitul de ce conteaza forma de contract?unii spun ca nu trebuie sa aiba caracter de continuitate activitatea civila,,,dar art 1766 cod civil pe contractul de furnizare servicii se spune clar ca poate avea si continuitate,,adica pe o anumita perioada sau in mod continuu,deci de ce unii ne baga pe anumita lege ,ocolind alta lege?!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2019
idealcompany, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract pot incheia cu un trainer colaborator? andreeanicolescu andreeanicolescu Sunt directorul unei companii de training care doreste sa colaboreze cu persoane fizice pentru activitatea de predare sau creare continut cursuri. Unele din ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare persoana fizica sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o modalitate prin care se poate incheia un contract care are drept scop prestarea unor servicii in partea ... (vezi toată discuția)
Contract de comision persoana fizica neautorizata andreiro andreiro stiti cumva in baza carei reglementari legale se poate intocmi un contract de comision intre o PF neautorizata si un SRL ? Nu cumva acel SRL, prin contract, ... (vezi toată discuția)