avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare PV pe motiv de data gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare PV pe motiv de data gresita

Buna ziua,

In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii de la firma de ridicari. Am platit 500ron recuperarea si apoi amenda 120 ron. Motivul ridicarii: stationare la mai putin de 25 de m de intersectie.Nu contest faptul ca am parcta neregulamentar, la mai putin de 1 m de semnul de terminare parcare (care era la 5 m de intersectie) dar suma de 500 ron platita la acea firma mi se pare un abuz. Unde vreua sa ajung: am observat ca pe PV e trecuta ca ora de stationare, ora 13:35.Ori la acea ora ma aflam in cu totul alta locatia. Masina a fost ridica in jurul orei 18. Pot face plangere impotriva PV? Am sanse de castig? La martor e trecut un film: le pot cere in instanta sa probeze cu filmul?Daca mi se anuleaza PVul pot cere restituirea si celor 500 ron, pe motiv ca mi-au ridicat masina in baza uni PV nul? Am citi ca un user ar fi castigat si banii dati firmei de ridicari masi infocand niste articole 998,999 din codul de procedura civila si ar fi castigat.

multumesc
Cel mai recent răspuns: luciandan , utilizator 21:21, 2 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Aveti toate snsele sa castigati, cu atat mai mult cu cat exista precedent in aceasta situatie. Exista suficiente argumente pentru a castiga.Pentru mai multe informatii ma puteti contacta prin mesaj privat, avand in vedere ca sunt multe de explicat.
Oricum a- ti face bine sa introduceti actiune pentru contestarea procesului verbal de contraventie si sa aveti angajat un avocat.
Cu stima !
Cititi si aceasta :
OUG 195/2002 republicata, (codul rutier)
Art. 64. - (1) Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
in opinia mea instanta va admite plangerea dvs contraventionala indreptata impotriva p-verbal de constatre si sanctionare a contraventiei...data si ora la care a fost constatata o contraventie sunt elemente esentiale care stau la baza unui p-verbal, iar lipsa acestora sau mentionarea lor gresita duce la nulitatea actului sanctionator ptr ca astfel nu se poate stabili cu certiudine momentul in care s-a savarsit/constatat contraventia si lasa loc dubiului....

referitor la cealalta problema, cu recuperarea sumei platite catre acea firma care presteaza servicii de ridicare/imobilizare a autovehiculelor, va sfatuiesc sa nu va lasati, sa incercati, ca nu aveti nimic de pierdut insa tineti cont si de acea filmare (daca exista) - acolo se va vedea daca auto. a fost parcata regulamentar/ neregulamentar...p-verbal va fi anulat ptr motivul prezentat mai sus, dar banii de la firma i veti recupera daca se constata ca sunteti in fata unei plati nedatorate catre aceasta, fie ca a prestat un serviciu fara a fi nevoie, neexistand nici o contraventie, fie ca aceasta nu este in masura sa presteze astfel de servicii din pct de vedere legal, cum de altfel au retinut si unele instante in ultimul timp...

Toate cele bune si mult succes !!!
Multumesc celor care mi-au raspuns. Citind pe diferite forumuri am gasit pe cineva care spunea ca a castigat un proces cu Politia rutiera in urma plangerii la PV recumerandu-si toti banii(120ron amenda+daune materiale de 500 ron). Credeti ca e posibil acest lucru?

atasez si un link cu subiectul mai sus mentionat:

[ link extern ]

Si inca o intrebare: PVul a completat cu specificandu-se adresa din permisul de conducere, adresa care difera de adresa din CI au avand viza de flotant (adresa de folotant=adresa din permis). Cand fac plangere ce adresa specific? Adresa din CI sau cea de flotant? Sau poate fi oricare? Citatia vine luandu-se in considerare adresa din plangere?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masini parcate neregulamentar mac23 mac23 Buna ziua, a trecut cam mult timp de la ultima postare, dar cum problemele apar cand nici nu te astepti iata ca supun atentiei dvs. o problema legata de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)