avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Depasire termen viza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Depasire termen viza

Bună ziua.
Am o nedumerire legata de obținerea vizei de ședere pentru un membru al familiei. Soția mea, cetățean ucrainean, are permis de ședere în Belgia, valabil pe 5 ani. In urma cu un an și 3 luni, soția a venit din Belgia în România pentru rezolvarea unor probleme cu actele copilului, și din necunoștință de cauză, crezând că permisul belgian este valabil in toată Europa, nu a mai depus pentru permis de ședere în România. Ulterior am fost înștiințat de faptul că am depășit viza și am primit amendă, pe care am platit-o. Acum pentru cererea de permis de ședere, are nevoie de dovada din Belgia precum este asigurată acolo, altfel ne-au spus că trebuie să plătească CAS pe 2 ani, +alte taxe, și ne-ar ajunge undeva in jur de 6000 RON. Ori acum nu avem această posibilitate de plata. Iar că sa vina in Belgia, nu au lăsat-o în aeroport, spunând că a depășit viza și că dacă merge in Belgia, ei o să îi pună interdicție și nu o sa mai poată să intre înapoi în țară. Ce ieșire am avea din aceasta încurcătură?
Va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Căsătoria cu un cetatea din afară ue lala2130 lala2130 Bună...Eu locuiesc în Malta și as vrea sa mă căsătoresc cu un cetatea de origone sarba, problema este ca i-a expirat dreptul de sedere...Din aceasta ... (vezi toată discuția)
Viza de lunga sedere Jonny93 Jonny93 Sunt cetatean moldovean, casatorit cu o romanca; Sotia locuieste in Romania. In momentul de fata sunt in Romania. Am intrat cu viza de scurta sedere. ... (vezi toată discuția)
Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)