avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătoria cu un cetatea din afară UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătoria cu un cetatea din afară UE

Bună...Eu locuiesc în Malta și as vrea sa mă căsătoresc cu un cetatea de origone sarba, problema este ca i-a expirat dreptul de sedere...Din aceasta cauza nu mai poate merge nici în tara de origine...imi puteți da va rog im formație necesare cu ce am putea face ? Este pentru prima data când trec prin o asemenea situatie și sunt foarte confuza!!!...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:26, 29 Martie 2015
Daca doriti sa va casatoriti in Malta, va recomand sa va informati cu privire la legislatia malteza.
Dacă sînteţi cetăţen român cu domiciliu în Malta, vă puteţi căsători mai bine la ambasada română din Malta.Solicitaţi ambasadei informaţii cu privire la actele necesare
In Malta avem doar consulat onorific, serviciile consulare sunt asigurate de Ambasada Romaniei din Italia (consulatul din Roma). Daca nu are viza valabila nu va puteti casatori acolo.
Problema nu e ca nu se poate intoarce, ca nu-l tine nimeni cu forta, ci ca la iesire este foarte posibil sa i se aplice interdictie pentru depasirea vizei.

Daca are pasaport biometric poate intra in Romania fara viza si v-ati puteti casatori aici insa daca va avea interdictie pe pasaport nu cred ca ii va folosi pentru a sta in Malta in calitate de membru de familie a unui cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza uk andrei565 andrei565 Buna, ma aflu in Italia cu pasaportul Biometric MD , detin permis de sedere Italia, doresc sa plec in UK cu programul Aupair, (Pasaportul biometric necesita ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)