avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Abonamente de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Abonamente de sanatate

Sunt abonamentele de sanatate, oferite de angajator angajatului, impozabile?
Cel mai recent răspuns: TOTAL FISCAL SOLUTIONS , Consultant fiscal 07:43, 5 Iulie 2018
Art. 78 alin (2) pct. (iv) din Codul fiscal prevede ca din impozitul pe venitul din salarii se pot deduce ”primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, suportate de angajați, astfel încât la nivelul anului să nu se depășească echivalentul în lei al sumei de 400 euro. Contractul de asigurare, respectiv abonamentul vizează servicii medicale furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa.” Ele pot fi considerate avantaj in natura si impozitat in consecinta doar suma ce depaseste 400 euro/an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea asigurarii de sanatate din impozit Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Care este legislatia si exact care articol din lege se refera la faptul ca daca fac o asigurare de sanatate , pot sa cer de la angajator deducerea ... (vezi toată discuția)
Deducere abonament de servicii medicale lazarvasile lazarvasile \" Orice angajat care isi va face un abonament de servicii medicale private va avea dreptul sa scada costul din calculul impozitului pevenit in limita a 400 de ... (vezi toată discuția)
Abonament medical deductibil fiscal firma fara venit oana19_4ever oana19_4ever Buna ziua, Referitor la noua modificare din codul fiscal, OUG 3/6 ianuarie 2017, pot sa inchei un abonament sau o asigurare de sanatate daca firma nu are ... (vezi toată discuția)