avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cardul european de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cardul european de sanatate

Buna ziua
In iulie 2017 an incheiat contractul de munca si in septembrie 2017 am inceput studiile unei universitati din Italia. De atunci si pana acum nu am platit contributia la asigurarea de sanatate in Romania si nici nu am beneficiat de servicii medicale gratuite in Romania (am inteles ca nu e obligatorie si am si stat mai mult in Italia, la cursuri). Pe parcursul contractului de munca toate contributiile au fost platite.
In acest moment am nevoie de cardul European de sanatate. Mentionez ca din august 2017 si pana in prezent nu am realizat venituri in Romania (doar o bursa in Italia) si ca nu ma calific pentru a fi luat in intretinere sub niciuna din posibilitatile permise (sotie, parinti).
Pentru a obtine acest card
1. Trebuie sa platesc din urma cele 11 luni (aug 2017 - iul 2017) in Romania?
2. Sau trebuie sa platesc din urma doar 6 luni?
3. Exista vreo posibilitate sa platesc costul in Italia?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
arenda, utilizator

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate arenda arenda Buna ziua In iulie 2017 an incheiat contractul de munca si in septembrie 2017 am inceput studiile unei universitati din Italia. De atunci si pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Cas si cardul european de sanatate rododendron rododendron 1. In cazul in care in decursul unui an am avut 2 job-uri, unul la stat si unul in cadrul unui ONG, contributia catre CAS este obligatorie si in cazul ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata cass Stefan Litu Stefan Litu Buna ziua, Saptamana trecuta am fost instiintat de catre ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu sume datorate \"Contributia de asigurari sociale de sanatate ... (vezi toată discuția)