avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligativitate plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligativitate plata CASS

Buna ziua,

Saptamana trecuta am fost instiintat de catre ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu sume datorate "Contributia de asigurari sociale de sanatate datorate de pers. care realizeaza venituri din activ. independente si persoane care nu realizeaza venituri", incepand cu 27.12.2017 si pana la 25.07.2018.

Mentionez ca in perioada iulie 2017 - iulie 2018 nu am inregistrat venituri, iar cardul de sanatate a fost suspendat pe toata aceasta perioada.

Tinand cont ca in toata aceasta perioada nu am beneficiat in nici un fel de serviciile medicale de stat (cardul de sanatate fiind inactiv) si tinand cont ca nu am inregistrat nici un fel de venit, de ce trebuia sa platesc catre stat 80 lei / luna (incepand cu 1 ianuarie 2018)?

Ce as putea sa fac pentru a contesta aceste sume pe care le consider abuzive?

Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:11, 12 August 2018
Nu e vorba de niciun abuz. Trebuie sa mergeti la ei sa lamuriti, sa depuneti poate ceva declaratii pentru va scoate din evidente ca platitor de cass. Cum de pana la data 27.12.2017 ati platit cass si apoi nu. Lucrurile nu se sterg automat si nici ca nu ati beneficiat de servicii medicale nu e motiv sa nu platiti cass. Sunt altii care nu beneficiaza cu anii si totusi platesc caci nu se stie. Ne fiind asigurat la cass si la urgenta cand vine sa va ia salvarea, dupa trei zile de internare gratuita, va pune sa platiti spitalizarea si nu e putin.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas 2011-2012 ciprian_br ciprian_br doresc sa stiu daca datorez cas pentru perioada cat nu am avut de munca respectiv ianuarie 2011-februarie 2012, nu figurez cu un venituri, in aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Costul spitalizarii fara asigurare Violeta17 Violeta17 cum ma sfatuiti ca e mai bine? sa platesc spitalizarea sa sa platesc din urma la cass? daca tre sa platesc la cass cu cat timp in urma trebuie? si cum? (vezi toată discuția)
Cass, anaf si declaratia 604 precious007 precious007 Buna ziua, Am vrut sa deschid acest topic pentru ca am gasit erori pe site si un numar mare de oameni dusi in eroare tocmai din cauza unui articol de pe ... (vezi toată discuția)