doresc sa stiu daca datorez cas pentru perioada cat nu am avut de munca respectiv ianuarie 2011-februarie 2012, nu figurez cu un venituri, in aceasta perioada am primit bani intr-un cont (o veche datorie de la un prieten) in valoare de 300 de ron, si am folosit tranzactii cu un card de cumparaturi achizitionat inainte de a ramane fara loc de munca
precizez ca in aceasta perioada nu am avut nevoie de spitalizare, vizite medici, etc
am tot mai multi prieteni care primesc scrisori in care sunt instiintati de plata penalitati din anii anteriori pentru neplasata cas, dar de ce ajung in 2013 pentru neplata unor contributii din perioada 2010-2012 si nu ajung la sfarsit de an, cum sunt instiintarile de neplata a impozitelor
Potrivit art.296^32 din Codul fiscal,in vigoare incepand cu data de 01.07.2012,CASS privind persoanele care nu realizeaza venituri,numai pentru a dobandi calitatea de asigurat au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate. De altfel, nici pentru perioada 2010-30.06.2012 nu a fost aceasta obligatie(in art.257 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii,nu se face referire la obligatia platii de catre persoane care nu realizeaza venituri).